close
Japonia

Despre Kyoto si Tokyo – locuri frumoase ale Japoniei

Cand vorbim despre turism in Japonia, Tokyo si Kyoto sunt cele mai populare destinatii, iar asta pentru ca, cel mai adesea, cei care ajung acolo din locuri indepartate, din Europa, de exemplu, aleg sa vada principalele atractii turistice si nu neaparat si celelalte zone, fiind putini cei care isi permit  sa exploreze Japonia in toata frumusetea ei. Astazi o sa vorbim putin despre aceste doua locuri si o sa va aratam si cateva motive pentru care ar fi bine sa le vizitati.

1) Probabil ca daca va ganditi la Japonia cea veche, va ganditi de fapt la Kyoto. Aceasta provincie gazduieste peste 1600 de temple budhiste, dintre care cel mai celebru este, probabil, Kinkaku-ji, cunoscut si sub denumirea de templul auriu.
kyoto-1

2) Kyoto isi pastreaza inca aspectul vechi in mare parte si datorita faptului ca orasul a scapat aproape nebombardat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar multe dintre cladirile vechi de sute de ani inca rezista.
kyoto-2

3) Totusi, nu va ganditi ca e un oras rupt de realitate, plin de cladiri vechi si temple.
tokyo-4

4) Multe dintre pozele acelea cu flori de cires din Japonia sunt din aceasta regiune. Fac parte cumva din farmecul locului, iar nativii protejeaza si cresc la randu-le alti ciresi, pe care sa-i planteze pe post de decoratiuni exterioare.
kyoto-4

5) Unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume se gaseste in Kyoto, padurea de bambus Arashiyama.
arashiyama-3

6) Atunci cand va pregatiti sa parasiti Kyoto, puteti ajunge in Tokyo cu ajutorul trenului de mare viteza, care parcurge o distanta de 500 de kilometri in doar doua ore si si douazeci de minute.
tren-de-mare-vteza

7) Tokyo e mult mai aglomerat decat oricare alt japonez.
tokyo

8) Cred ca ati vazut si voi poza de mai jos. Asa arata Tokyo de Anul Nou. Nu, nu e poza din Paris.
tokyos-new-years-eve-fireworks-certainly-give-london-a-run-for-its-money

9) Despre Tokyo o sa vorbim intr-un alt articol, insa va spunem acum ca este unul dintre cele mai vii orase din lume, din absolut toate punctele de vedere, inclusiv in ceea ce priveste viata de noapte.
tokyo-5