close
Destinatii ⇣

Destinatii dificile, dar spectaculoase – va riscati?

Lumea e ca o carte necitita, iar cei care nu calatoresc nu au citit decat o pagina. Adevarul e ca de cand cu zborurile low cost, ne este foarte simplu sa ajungem in aproape toate colturile Europei; dar totusi, calatoriile nu se rezuma la zonele in care este usor de ajuns, ba chiar din contra: locurile cu adevarat spectaculoase sunt cele in care e difil de ajuns, tocmai pe ca altfel, amprenta omului ar fi distrus din frumusetea locurilor respective.

Tocmai de aceea, pentru azi am alcatuit o lista cu destinatii cu adevarat dificile:

1) Plaja ascunsa de pe insula Marieta – o plaja subterana in care se ajunge fie inot, fie cu ajutorul caiacului.
destinatii dificile

2) Kiva cea Falsa – un loc relativ ascuns pe care-l puteti descoperi doar daca ajungeti in Canyonlands National Park. Locatia este relativ ascunsa, intrucat nu toata lumea este de acord ca mii de turisti sa ajunga pe acolo, tocmai pentru a nu distruge din frumusetea locului.
false kiva

3) Lacul Meduzelor, in apropierea coastei Koror din Palau – e un lac special, in care turistii pot inota cu meduzele, asta din cauza faptului ca, neavand pradatori naturali in lacul respectiv, meduzele si-au pierdut abilitatea de a intepa, drept urmare nu mai reprezinta un pericol.
lacul meduzelor

4) Insulele Azore – un peisaj paradisiac accesibil turistilor, insa doar de curand, de cand interdictiile de survolare a spatiului aerian. Au o multime de sate pescaresti, de mici hoteluri conduse de familii si sunt o destinatie cu care putini calatori se pot lauda ca au bifat-o.
insulele azore

5) Asa arata un lac glaciar in Patagonia, o regiune „desertica” si aspra, dar cu peisaje sublime.
patagonia

6) Semuc Champey in Guatemala – un loc care seamana cu lacurile Plitvice, cu multe piscine naturale, cu baraje de marmura naturale. Un loc sublim, dar care e greu accesibil cu adevarat.
semuj chapei

7) Insula Pastelui, la 2000 de mile de coasta statului Chile, insula ce gazduieste aproape 887 de statuete a caror provenienta este inca necunoscuta.
insula pastelui