close
AsiaDestinatii ⇣Turcia

Excursie prin Izmir – cel mai frumos oras al Turciei

Izmirul este considerat ca fiind perla Turciei, iar istoria mentioneaza ca este unul din cele sapte orase ale Bisericilor Apocalipsei conform Cartii Revelatia scrisa de St. John. Izmirul este extraordinar de dezvoltat atat pe partea industriala si economica, dar si pe cea turistica. Este locul care ofera o viata activa de noapte sau plimbari linistite pe alei de-a lungul portului. Reuseste sa creeze agitatie pentru cei care sunt in cautare de distractie si liniste pentru cei care vor sa se relaxeze. Ca orice oras-statiune ce se respecta are grija sa ii rasfete turistii si sa le ofere tot confortul de care are nevoie.

sejur-izmir-turcia4

Localizare:

İzmir este un oras din sud-vestul Turciei cu circa 3.000.000 locuitori. Este situat pe tarmul Marii Egee in golful cu acelasi nume. Este al treilea oras ca marime in Turcia dupa Istanbul si Ankara.

harta-izmir

Cum ajungeti aici:

Kusadasi este relativ aproape de tara noastra, asa ca aici puteti ajunge prin doua modalitati:

1. avionul – cea mai rapida varianta. Avionul aterizeaza pe aeroportul İzmir Adnan Menderes situat la 11 km in nord de centrul orasului. Este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Turcia. De aici veti avea autobuze locale care va vor duce in oras.

2. cu masina personala – pana aici din Romania sunt aproximativ 1300 de kilometri. Indiferent din ce zona a tarii veniti trebuie sa iesiti prin vama de la Giurgiu. Apoi traseul este: Ruse – Edirne – Istambul – Izmit – Bursa -Izmir

Trebuie sa stiti ca pentru a calatori in aceasta statiune trebuie neaparat sa aveti pasaport.

sejur-izmir-turcia2

Daca ajungeti prin Izmir trebuie sa vedeti:

Muzeul Bergama – este un muzeu in aer liber si care a luat fiinta in urma sapaturilor arheologice. Aici veti vedea pastrate intr-o forma destul de buna cladiri si obiecte din perioada romana. Va fi o plimbare prin istorie si va veti simti ca si cum traiti acea perioada la fel cum au simtit-o acei oameni in trecut.

Bergama-muzeu-izmir-turcia

Muzeul Artei si al Istoriei – este impartit in 3 mari sectiuni separate intre ele: sculptura, ceramic si artefactele pretioase. Este un muzeu care reuseste sa ofere o prezentare de ansamblu al patrimoniului artistic al Izmirului. Aici veti putea vedea modele de vaze din perioada neolitica si chiar o picture cu Afrodita din perioada romana. Sectiunea cu artefacte pretioase este incredibila. Veti ramane surprinsi ce bijuterii frumoase se confectionau in acea perioada, unele din ele potrivindu-se cu cele din prezent.

izmir-museum-of-history

Moscheea Hisar Camii este situata chiar in centrul Izmirului si este obiectivul turistic cu care localnicii se mandresc. Interiorul foloseste motive de albastru la ferestrele cupolei, iar restul este aurit. Este un loc grandiose cu motive otomane sculptate pe pereti si arcadele din interior. Moscheea reuseste sa atraga atentia fiecarui turist care ii trece pragul.

2820146508_9cec546072

Hisar_Camii_moschee_izmir_turcia

Bulevardul Kordon & Alsancak – sau mai exact parcul de pe malul marii Egee. El este situate fix la baza portului din Izmir. Aici veti intalni viata activa de noapte, iar pet imp de zi va puteti relaxa la una din zecile de terase pe malul portului. Si va recomandam sa stati sa vedeti apusul de soare aici. Este incredibil! Razele soarelui ce se stinge va vor mangaia chipul si vor crea forme diferse pe cladirile si vasele de croaziera stationate in port.

Kordon & Alsancak

sejur-izmir-turcia3

Cand sa vizitati Izmir:

Izmir este o statiune cu un climat mediteran, ceea ce inseamna ca are veri calde si ierni blanzi. Acest tip de climat ii permite sa aiba un sezon estival prelungit. Deci noi va recomandam sa mergeti aici daca sunteti in cautare de distractie, plaje fine, mare nemarginita si plimbari prin istorie. Sezonul estival incepe prin mai si se continua pana prin octombrie.

sejur-izmir-turcia1

sejur-izmir-turcia

Tags : izmirsejur turcia