close
Romania

Frumusețea Muntelui Roșu din județul Prahova

Muntele Roșu din Masivul Ciucaș este o destinație celebră datorită înfloririi bujorilor. Acest lucru se întâmplă în luna iunie. Peisajul este deosebit.

Masivul Ciucaș are și forme de relief abrupte.

Muntele Roșu are 1.765 de metri. Pentru a admira frumoșii bujori de munte trebuie să urmați traseul Valea Teleajenului-DN1A-Ploiești-Cheia, din Cheia pornind un drum auto care ajunge la Muntele Roșu. Dacă vreți să mergeți pe jos, din stațiunea Cheia ajungeți într-o oră și jumătate.

Bujorii sălbatici care cresc pe o suprafață mare transformă muntele în ”roșu”, de unde și numele. Turiștii și fotografii vin în fiecare an acolo unde natura oferă un spectacol plin de culori. Bujorul de munte se mai numește și smârdar.

„E roşu, frumos. Creşte de jumătate de metru, e frumos mirositoare.  E foarte frumos, e incredibil cum miroase de frumos. E de mers două ore până să ajungi pe munte să-l vezi. Numai aici în Cheia îl vezi”, a declarat un localnic.

„Culegeam florile de bujori pe munte, le ţineam în mână şi tăiam partea lemnoasă, mai albă. Puneam într-o farfurie petalele şi apăsam ca să iasă mai consistentă, apoi puneam o linguriţă de sare de lămâie, o frecam puţin aşa şi stoarceam bine. Separat, puneam un kilogram de zahăr, trei pahare de apă şi punem petalele stoarse. Dă un colorit nemaipoment. Era o delicatesă. Acum mai facem din trandafiri, dacă nu mai e voie să culegem rododendronul. E foarte bine că nu se dă voie să se mai culeagă”, a spus o localnică.

Cabana Muntele Roșu

Cabana din zonă a fost construită în anul 1948.Puteți mânca la restaurant ciorbă caldă, dar și carne de mistreț.

Puteți dormi la acea cabană.

Tags : frumusetemuntele rosuPrahova