close

Groenlanda este cea mai mare insula din lume si reuseste sa combine intr-un mod unic peisajele acoperite de zapada cu cele pline de verdeata. Un tinut ce este inconjurat de gheata si chiar in centrul insulei exista o portiune acoperita in intregime de gheata. De altfel localnicii au emigrat spre zonele de coasta unde gheata lipseste. In aceste zone se pot admira dealurile, pajistile si padurile verzi. Iar in orizont puteti observa muntii acoperiti de zapada. V-am spus de la inceput…combinatia aceasta este incredibila. Sa stai intr-un loc in tricou si in fata sa vezi cum muntii au varfurile albe pe toata perioada anului.

groenlanda (1)

groenlanda (3)

In Nordul Groenlandei este intuneric indiferent de perioada anului. Singurul fenomen ce mai lumineaza cerul instelat este Aurora Boleara. Acest tinut nu a simtit niciodata mangaierea razelor soarelui. Tocmai de aceea este si un teritoriu inghetat. Iar in zonele de coasta, pe perioada iernii, veti avea ocazia sa vedeti unele din cele mai frumoase apusuri din lume. Ganditi-va ca Groenlanda se afla foarte aproape de Antarctica si a „mostenit” anumite caracteristici. Soarele ce abia se mai vede inca incearca sa mangaie zapada la asfintit! Minunat! Un moment unic si foarte greu de descris in cuvinte. Este o magie ce se simte si care se scrie pe suflet. Iar ce e scris pe suflet cu greu poate fi transcris pe hartie . 🙂

Si cam asa arata apusul in Groenlanda:)

vacanta prin lume

groenlanda (4)

O excursie in Groenlanda va va oferi ocazia sa admirati balelene gigantice in habitatul lor natural. Regiunile Qeqertarsuaq, Aasiaat si Qasigiannguit de pe insule sunt renumite pentru a merge si a vedea balenele. Aici veti avea ocazia sa vedeti animale si pasari ce pana acum le admirati doar la televizor, in emisiunile de profil.

groenlanda (2)

groenlanda (7)

De-a lungul acestei tari veti avea ocazia sa vedeti foste asezari vikinge din trecut. De altfel localitatea Narsarsuaq este cea care ofera cele mai multe puncte turistice si dovezi ale acelei perioade.

Trebuie sa stiti ca Groenlanda are capitala la Nuuk si este una din cele mai mici capitale din lume. Are un numar de 15.000 de locuitori si a fost intemeiata in 1728. Nuuk este primul si deci cel mai vechi oras al acestei insule.

groenlanda (6)

groenlanda (5)

Daca vreti sa stiti mai multe despre Groenlanda va astept cu intrebari in rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email !

Tags : Groenlanda