Lesbos sau Mytilene, după numele capitalei sale, este a treia cea mai mare insulă a Greciei. Se află aproape de coasta Turciei, fiind vizibile influențele țării vecine. Livezile de măslini ocupă aici teritorii importante, uleiul de măsline atât de benefic pentru sănătate fiind folosit la multe preparate tradiționale.
Nu trebuie să uităm de istoria sa bogată, pe aceste meleaguri văzând lumina zilei poeta Sappho.
Insulă are multe localități rurale de un pitoresc aparte, izvoare termale și situri arheologice.
Cei care vizitează această insulă sunt fermecați de plajele cu nisip fin.
Dintre preparatele tradiționale, menționăm:
Ladotyri Mytilinis-brânză maturată în ulei de măsline
Sougania-ceapă umplută cu carne și orez
Mydopilafo-orez cu midii
Ouzo, lichiorul cu aromă de anason, este băutura tradițională a insulei.
Dintre deserturi nu putem uita de amygdalota-prăjituri din migdale, rizogalo-budincă de orez cu scorțișoară și loukoumades-gogoși mici cu miere și scorțișoară.
Dintre restaurante vă recomandăm Mistral Restaurant. Acesta se află în portul Molyvos. Are priveliște la mare și castel.
Alt restaurant se găsește în Mytilene. Se numește Tiganakia Grill House. Puteți gusta mâncăruri delicioase.