close

Marsilia este un oras care nu se dezminte de la istoria si renumele tarii pe care o reprezinta. Este un oras boem asemeni poporului francez, plin de arta si cultura. Aici veti putea sa intalniti sentimentul de iubire urcat pe cele mai inalte trepte si marit asa cum se cuvine. Daca mai adaugam ca acesta are iesire la Marea Mediterana se reuseste completarea tabloului. Decoruri romantice, plaja, nisip fin, marea si muzica melodioasa frantuzeasca – ce mai….trebuie sa ajungeti aici macar o data cu persoana iubita. Este una din destinatiile alese de cuplurile indragostite pentru a merge in luna de miere cu un buget redus.

sejur-marsilia3

Localizare:

Marsilia este situata pe coasta Mediteranei, in Vechea Proventa si este cel mai mare port comercial al tarii. De altfel este al doilea cel mai mare oras al Frantei dupa capitala Paris.

harta-marsilia

Cum ajungeti aici:

Cea mai convenabila varianta atat din punct de vedere al pretului, cat si al timpului, pentru a ajunge la Marsilia este sa mergeti cu avionul. Acesta dureaza aproximativ 4 ore si este zbor direct din Bucuresti. Cea mai rentabila companie aeriana pentru aceasta destinatie este Air France. Daca urmariti zboruri mai ieftine puteti sa beneficiati de ofertele speciale oferite periodic de aceasta companie.

sejur-marsilia6

O data ajunsi aici trebuie sa vizitati:

Fortareata Saint Nicholas dateaza din secolul 16 si a fost construita pentru a apara orasul de invazia poporului turc. Este toata din stanca alba si se afla pe mare. Exista un drum alfatat care face legatura intre portul orasului si Fortareata. Cand veti ajunge aici veti ramane impresionati de puterea si maretia acestei constructii. Este aproape intacta desi timpul a trecut peste zidurile ei. Un loc incarcat de istorie si emotii care vrajeste fiecare turist care ii trece pragul.

fortareata-marsilia

Catedrala Notre – Dame de la Garde este asezata pe dealul Garde care are o inaltime de 154 metri si a fost mereu un punct de observatie deasupra orasului. Ea este construita in stil romanic-bizantin cu cupole, decorata cu pietre multicolore, aur si mozaicuri. Este impresionanta clopotnita care o statuie foarte mare din bronz si este decorata cu frunze din aur. Fiind un punct de observatie in trecut, astazi va permite va captati vederi panoramice asupra intregului oras. Mergeti aici si simtiti-va liberi sa ganditi orice!

Notre_Dame_de_la_Garde

Pasarela de-a lungul litoralului si coastei mediterane – ei bine aici veti simti ca intrati intr-o alta lume. Putem spune ca este partea exclusivista a orasului. Porneste din aproprierea portului, unde veti putea observa barci si mini iahturi de lux, iar luxul se continua pe toata intinderea ei. Case minunate impanzite de flori si vis-a-vis de ele marea. Puteti sa va plimbati de mana cu persoana iubita si sa incepeti sa visati cum ar fi sa va construiti si voi o casa aici. Cine stie poate locul va fascineaza atat de mult asa cum s-a intamplat cu noi si chiar va veti implini dorinta.

marsilia

sejur-marsilia4

Cand sa vizitati Marsilia:

Puteti vizita acest minunat oras al lumii in orice perioada a anului. Are acea putere nemaintalnita sa va captureze si sa va faca sa traiti parizian pe toata durata sejurului. Daca vreti sa faceti plaja si sa va bucurati de soare, atunci va trebui sa alegeti Marsilia in sezonul estival care corespunde cu cel de la noi din tara. Preturile nu sunt extraordinari de mari daca ne raportam la veniturile lor. Dar merita orice sacrifiu o excursie in orasul culturii si al doilea oras al iubirii din Franta.

sejur-marsilia5

sejur-marsilia2

Tags : marsilia