close

Mauritius este o insula care va va fascina in primul rand cu apele Turcoaz ale Oceanului Indian. Contrastul de culori, culturi si gusturi transforma insula in ceva fermecator si una din destinatiile ideale pentru vacanta sau luna de miere. Aici aveti posibilitatea de a experimenta luxul neegalat cu un nivel ridicat de rafinament intr-o destinatie de vacanta tropicala.

De altfel este o insula de origine vulcanica inconjurata de recife de corali. Lagunele naturale formate de corali completeaza tabloul de vis al sejurului perfect.

Mauritius

Localizare:

Mauritius este o tara insulara din continentul african, situata in sud-vestul Oceanului Indian, la o distanta de aproximativ 900 km de Madagascar. Alaturi de insula franceza Reunion este parte a insulelor Mascarene.

harta mauritius

Cum ajungeti:

In Mauritius din Romania se poate ajunge cu avionul sau daca plecati in croaziera pe mare, puteti alege una care sa aiba oprire si pe aceasta insula. Fiind o locatie de unde luxul este in mediul sau natural, preturile la avion nu sunt tocmai ieftine. Deci pentru un sejur aici trebuie sa va pregatiti un buget de vacantamai consistent pentru a va satisface toate dorintele.

sejur_mauritius

Atractiile zonei:

Raul Grand: va puteti bucura alaturi de localnici de navigarea pe gura de varsare a raului, inot si scufundari sub cascada. Sau daca vreti pur si simplu sa stati puteti face un picnic pe malurile raului. Exista excursii organizate pentru a explora frumusetile zonei prin intermediul opereatorilor locali.

mauritius excursie3

Eureka este o resedinta veche din satul Moka construita in 1830. Faptul ca are in componenta 109 usi este atractia principala a acestei case. De altfel este un loc esential de vizitat daca vreti sa afalti cate ceva despre cum era in Mauritius in epoca coloniala.

Eureka

Campia Charmarel: o atractie naturala care unde veti intalni cele sapte pamanturi colorate de Charmarel. Zona cuprinde dune de nisip de diferite nuante, care se vad pe straturi. Verde, violet, albastru, maro, rosu, nisip galben sii violet sunt culorile cu pot fi vazute alternand pe toata intinderea acestei campii. Se spune ca aceste culori au rezultat in urma combinarii resurselor gasite in acest sol: roca vulcanica, fier si aluminiu. Daca vizitati un magazin de suveniruri din apropiere, puteti lua acasa propriul tub de testare cu nisip local, pe care lil veti observa se separa in culori diferite pe masura ce trece timpul.

campia 7 culori mauritius

Muntele Morne Brabant:  este o asemanator unei stanci imense cu o inaltime de 550 m, singura atractie inalta din jurul lui. Are si o importanta istorica, el devenind simbol al miscarii antic-sclavie din secolul 19. Se spune ca sclavii fugari din Africa, India si Madagascar s-au refugiat aici si au parcurs tot drumul ghidandu-se dupa varful lui care putea fi observat de la distanta.

mauritius1

Ruinele Olandeze si Muzeul Frederik Hendrik – sunt localizate in cea mai veche asezare din Mauritius: Grand Vieux. Din port se pot observa in toata splendoarea lor ruinele, iar daca sunteti pasionati de istorie si vreti sa o aflati pe cea a insulei va recomandam sa vizitati muzeul. In interior veti vedea cum a fost reconstituita ocuparea insulei prin imagini si obiecte excavate.

ruine mauritius

Cand sa vizitati Mauritius:

Mauritius se bucura de o clima tropicala. Desi temperaturile sunt destul de moderate pe tot parcursul anului, cu ploi ocazionale, momentele cele mai placute pentru a vizita insula sunt intre lunile aprilie si iunie si intre septembrie si decembrie. Pentru ca Mauritius este situat in emisfera sudica, lunile de vara si de iarna sunt opuse sezoanelor din Europa. Asa ca in perioada iuni-septembrie nu va recomandam sa mergeti pentru ca este mai racoare si nu va veti putea bucura de plaja.

Si cum in Mauritius este cald si soare cand la noi e frig si multa zapada, v-am pregatit o oferta pentru a trecerea dintre ani:

www.click-travel.ro/Revelion Mauritius

mauritius2

 Mergeti si bucurati-va de petreceri pe plaja si cockteiluri incendiare!