close

Dupa ce v-am povestit zilele trecute despre Calypso Hotel din Sunny Beach, astazi o sa vorbesc putin despre cele mai importante obiective turistice din Sunny Beach, dar si despre alte lucruri pe care le puteti face acolo. Primul si primul lucru pe care trebuie SA IL EVITATI sunt soferii de taxi. Majoritatea dintre ei nu pornesc ceasul si cer tarife la supra-pret. Ca sa va faceti o idee, din Nessebar si pana la hotelul Calypso ar fi trebuit sa platim 11 leva cel mult, insa soferul de taxi ne-a cerut 25 de leva. La fel si din centru: trebuia sa platim maxim 9 leva, ni s-au cerut 20 de leva.

Revenind la lista de obiective turistice in Sunny Beach, bineinteles, trebuie sa vizitati Nessebar-ul. E un oras medieval la malul caruia, in urma cu 2000 de ani, ancorau galerele romane. Va recomand sa mergeti pe jos, pe faleza, iar la intoarcere sa luati in trenulet. Eventual, puteti lua un autobuz direct de la iesire din orasul medieval. Voi aloca un articol special pentru Nessebar, insa nu pot sa nu va spun ca genul acela de oras vechi, cu strazi pavate cu piatra, cu o forfota de nedescris, dar si cu cateva restaurante care ofera o priveliste superba.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nessebar_14

Sunny-Beach-Night

nessebar 2
Al doilea loc pe care va invit sa il vizitati este centrul. Zona e un amestec de baruri, restaurante si terase cu muzica live, magazine de chilipiruri, magazine de haine (cu replici aduse din Turcia) etc. Personal, mi-a placut cel mai mult parculetul de distractii, si in special Sling Shot-ul. E o prastie care va arunca la 80-100 de metri in aer. Va recomand sa dati 20 de leva si sa va bucurati de experienta, mai ales pe timp de seara, cand puteti sa vedeti si tot orasul de la inaltime. Iata cum a fost la noi:

Nu in ultimul rand, trebuie sa vizitati cel putin in Aqua Park, preferal Aqua Park Nessebar, localizat in afara orasului, pe drumul spre Bourgas. E unloc cu tobogane extreme si foarte faine. Atentie cand iesiti pe drumurile europene, caci politia sta cu ochii pe trafic.

PS: sa incercati neaparat si parasailing-ul. Costa aproximativ 50 de euro de persoana, insa vedeti mai sus cam care sunt peisajele de care va puteti bucura.
PPS: aveti grija in zona Cacao Beach, mai ales daca va plimbati pe mal. Puteti da de o plaja de nudisti, frecventata in special de batrani. V-o spune chiar Stan patitul.