close
CehiaDestinatii ⇣Europa

Praga va asteapta sa o vizitati in orice moment

Praga este una din cele mai vizitate capitale din estul Europei Centrale. Este un oras al culturii, evenimentelor de tot felul si al iubirii. Parca te capteaza cu magia lui si danseaza pentru tine pe muzica fericirii.

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium (“mama oraselor”), “Orasul celor o suta de clopotnite” sau “Orasul de aur”. Din 1992, centrul istoric al orasului a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

praga2

Localizare:

Praga este capitala Republicii Cehe. Orasul este situat pe raul Vltava, in Boemia Centrala si are aproape 1,67 milioane de locuitori.

harta praga

Cum ajungeti:

La Praga se poate ajunge cu avionul, autocarul sau cu masina personala. Zborurile directe catre Praga sunt numai cu companiile de clasa si se efectueaza in anumite zile. Daca doriti sa zburati cu o companie low-cost veti face o escala. Varianta cea mai comoda si poate cea mai ieftina este sa mergeti cu masina personala. Asa veti avea parte de o excursie completa pentru ca veti intra treptat in lumea acestui oras.

praga3

Atractiile zonei:

Podul Charles este o constructie ce are o lungime de jumatate de kilometru impanzita de statui baroce si astfel se claseaza in totul celor mai populare atractii turistice din oras. In timpul plimbarii pe acest pod fermecator veti putea admira Castelul Praga si raul Vltava.

charles_pod_praga

Piata Veche este centrul ceh al istoriei nationale si artei, un martor al toate reuniunilor politice, concertelor, sarbatoririi victoriilor.  Si nu putem uita de targul de Craciun anual si pietele de Paste care atrag un numar urias de vizitatori.

piata craciun praga

Castelul din Praga este situat pe partea de sus a unui deal de pe malul stang al raului Vltava. Castelul in sine nu arata ca un castel traditional, deoarece se raspandeste mai mult pe orizontal decat pe vertical. La intrare veti fi intampinati de doua statui monumentale de lupta care te introduc in lumea de atunci. Este un complex  care cuprinde un palat, trei biserici, grajdurile regale, o manastire si gradini splendid amenajate.

castel praga

castel praga1

Ceasul astronomic este o alta atractie din Praga situat chiar in piata veche. In fiecare ora, sute de turisti din toata lumea, cu camere pregatite aduna in fata ceasului sa se bucure de un spectacol mecanic fascinant, care in Evul Mediu a fost considerat una dintre minunile lumii.  Acesta a fost timp de 600 de ani una dintre cele mai mari comori ale orasului, uimeste inca oameni cu alaiul sau de apostolilor, statui si vizualizarea de timp in miscare ca nici un alt instrument din lume.

ceas medieval praga

Cand sa vizitati Praga:

In unul din orasele iubirii ale lumii puteti merge in orice perioada a anului. Foarte multi, in schimb, merg in perioada Craciunului cand aici se organizeaza unul din celebrele targuri dedicate acestui eveniment. Un alt moment in care va recomandam sa vizitati Praga este cand toamna isi intra in drepturi. Atunci devine oras de basm si culorile schimbatoare ale naturii ofera vederi minunate pe toata intinderea orasului.

praga

V-am pregatit o oferta pentru a petrece trecerea dintre ani intr-un tinut de poveste:

www.click-travel.ro/Revelion Praga 2014

Tags : praga