close
AmericaBraziliaDestinatii ⇣

Rio De Janeiro – cel mai frumos oras din Brazilia

Rio de Janeiro e socotit intr-un mod total gresit drept capitala Braziliei. Ce-i drept, e mult mai popular decat Brasilia, care este capitala de drept, insa daca vreti, acest oras este capitala culturala.
Astazi continuam episodul inceput aseara, anume cu orasele principale in care se vor juca meciurile Campionatului Mondial de Fotbal si vorbim despre Rio de Janeiro, orasul cu cel mai mare stadion din lume (stadionul Maracana are o capacitate de 200,000 de locuri) care are privilegiul de a gazdui in decada aceasta doua dintre cele mai mari  evenimente sportive, anume Campionatul Mondial de Fotbal 2014 si Jocurile Olimpice din 2016.

Orasul se afla pe malul golfului Guanabara si adaposteste 6,3 milioane de oameni. El a fost chiar si capitala Braziliei vreme de aproape 200 de ani, ba chiar a fost pentru o scurta bucata de timp chiar si capitala Portugaliei.
rio de janeiro 17 rio de janeiro 16 rio de janeiro 14 rio de janeiro 13 rio de janeiro 12 rio de janeiro 11 rio de janeiro 10 rio de janeiro 9 rio de janeiro 8 rio de janeiro 7 rio de janeiro 6 rio de janeiro 5 rio de janeiro 3 rio de janeiro 2 rio de janeiro

Cum ajungeti in Rio de Janeiro

Daca zburati dinspre Europa, atunci veti ajunge, cel mai probabil, pe unul dintre cele 3 aeroporturi. De fapt, sunt sanse mari sa ajungeti pe Galeão-Antonio Carlos Jobim International Airport sau pe Jacarepaguá-Roberto Marinho Airport, cel de-al treilea deservind doar cursele interne, prioritar pe cele care circula dinspre si spre Sao Paolo.

Pe langa Campionatul Mondial de Fotbal pe care-l gazduieste, orasul mai este cunoscut pentru festivalul anual de dinaintea pastelui. Zeci de mii de oameni se aduna la paradele care au loc in centrul orasului, in special la Cordão do Bola Preta (probabil cea mai mare parada din lume, cu peste 450,000 de oameni, Suvaco do Cristo, Carmelitas, Simpatia é Quase Amor (cunoscuta si sub numele de Parada Dragostei) si Bada de Ipanema, probabil cea mai indragita parada din cadrul festivalului.

Orasul are si parti proaste, din pacate: vestitele favelas, echivalentul ghetourilor, sunt locuri in care nu vreti sa ajungeti, caci sunt nelipsite de crime, trafic de droguri si, in general, cam de toate infractiunile posibile. Vom reveni, dupa cum am promis si aseara, cu un articol in care o sa va aratam care sunt partile pozitive, dar si partile negative ale orasului.