close
Destinatii ⇣EuropaRusia

Sankt Petersburg sau orasul muza al marilor artisti !

Sankt Petersburg este un oras care are toate igredientele pentru a va oferi o excursie de neuitat. Aici puteti vedea cele mai mari expozitii de arta, arhitectura impresionanta, istorie impunatoaresi traditii bogate. Sa nu uitam ca este locul pe care marii artisti l-au avut ca muza in crearea celor mai impresioanante opere de arta. O data ajunsi aici va puteti alege un ghid local care sa va conduca la cele mai importante atractii sau pur si simplu puteti merge sa va plimbati pe strazi. Cea de-a doua varianta va va oferi sansa de a explora si a cunoaste dupa bunul plac toate substraturile orasului.

rusia1

Localizare:

Sankt Petersburg, este un oras din Rusia. Se afla în Rusia de nord-vest, in delta raului Neva, in partea de est a golfului Finic al Marii Baltice.

harta-petersburg

Cum ajungeti aici:

Transportul cu avionul ramane in continuare cea mai rapida cale de a ajunge intr-un oras in afara Romaniei. Trebuie sa mentionam ca preturile la bilete de avion nu sunt tocmai ieftine in comparatie cu alte tari din Europa, de exemplu. O alta varianta este sa alegeti sa faceti un circuit cu autocarul cu destinatia Rusia. Astfel veti profita si veti vedea atat tarile dinainte, dar si cele mai importante orase ale Rusiei, printre care si St. Petersburg. In acest caz costurile sunt mult mai mici, iar avantajul este ca veti beneficia si de ghid turistic pe toata durata excursiei.

rusia2

Primele atractii pe lista daca ajungeti la St. Petersburg:

Muzeul Rus este cel care gazduieste una din cele mai mari colectii de arta din lume si a fost deschis in anul 1898. Acesta se afla in interiorul Palatului Mihailovski si s-a nascut din dorinta tarului Alexandru al 3-lea de a crea un muzeu public. Din pacate nu a reusit sa isi realizeze aceasta dorinta in tipul vietii. Fiul sau Nicolae al II-lea este cel care a pus bazele viselor tatalui sau. Colectiile includ arta din secolul al 11-lea pana in zilele noastre. Detine colectii importante care sunt imprumutate muzeelor din intreaga lume pentru expozitii si astfel ele reusesc sa faca inconjurul tarilor.

 muzeul-rus

Teatrul Mariinskiy – are un interor incredibil, cu pereti vopsiti in albastru pal si auriu, cu vulturi imperiali care aduc aminte de familia regala.  Acest teatru este cunoscut in intreaga lume spectacolele de balet, dar in acelasi timp este cel mai important teatru de opera din Rusia. Cele mai mult dintre cele mai mari opere ale secolului 19 au debutat aici. Deci nu trebuie sa ezitati sa petreceti o seara intr-o atmosfera de vis, unde tinuta formala este imperativ necesara. Veti simti ca in secolul 19 cand oamenii erau insetati dupa cultura si stiau sa o aprecieze la adevarata sa valoare.

 teatrul-Mariinskiy

Muzeul Stieglitz a fost construit initial pentru a gazdui o scoala de design industrial. Dar pentru ca au inceput sa colectioneze din ce in ce mai multe obiecte a trebuie sa se transforme in muzeu pentru ca elevii nu mai aveau spatiu pentru studiu. Expozitia gazduieste afise incredibile de sticlarie, ceramica si faianta de peste tot din lume.

muzeul-Stieglitz

Catedrala St. Isaacs este una din cele mai mari din lume. Unul dintre aspectele cele mai incredibile ale acestei catedrale sunt sculpturile care impodobesc cele 4 colturi care intruchipeaza niste ingeri care sustin cladirea. Interiorul bisericii are o suprafata de peste 43.000 metri patrati si este decorat cu sute de opere de arta din secolul al 19-lea. Putem spune ca este un loc inchinat domnului si un muzeu in acelasi timp.

catedrala-rusia

St.-Issacs

Metroul din Saint Petersburg continua traditia capitalei Rusiei. Inclusiv aici veti observa statii de metrou incredibile in ceea ce priveste arhitectura. Se numara pe lista „palatelor subterane” ala tarii. Sunt poate la fel de celebre ca cele din Moscova. Trebuie sa recunoastem ca nu chiar la fel de impresionante ca cele din capitala, dar nici cu mult mai prejos. Veti vedea in continuare coloane frumos decorate din marmura si candelabre imense. O lumina orbitoare cu toate ca va veti afla ca cativa metri sub pamant.

metrou-rusia

Cand trebuie sa vizitati St. Petersburg:

Daca nu sunteti prea frigurosi sau puteti sa il suportati cu stoicism, puteti merge aici chiar si iarna. Sa nu uitam ca Rusia este o tara cu ierni naprasnice. In rest nu exista o perioada anume in care sa nu puteti sau sa puteti vizita St. PEtersburg. Este captivant in orice moment al anului. Poate iarna este si mai mirific. Cu foarte multa zapada si decoratiuni specifice sarbatorilor de iarna. Este un loc care va va placea cu siguranta. In general rusii ca si popor au stiut sa isi valorifice patrimoniul cultural si sa il transforme in adevarate muzee in aer liber. Asa ca va recomandam cu incredere sa faceti o excursie la St. Petersburg:

www.click-travel.ro/ Circuit Rusia 7 zile

rusia4

rusia5

St.Petersburg-3336

Tags : sanky petersburg