close
AngliaDestinatii ⇣

Spitbank Fort – cel mai exclusivist hotel din lume

Ce-ati spune daca v-am recomanda un hotel aflat pe mare, care odinioara a fost baza militara? Probabil ca nu ar avea rost, din moment ca locul ar fi izolat, nu? Ei bine, Spitbank Fort, este un fort marin transformat in 2012 intr-un hotel de lux, specializat in special in evenimente corporate, dar care gazduieste oricand si turisti dornici de aventura.

Originile fortului Spitbank, cunoscut si sub denumirea de Spitsand, pornesc in preajma anului 1861, atunci cand s-a inceput construirea unui sistem de aparare imobil pentru portul Portsmouth. A fost finalizat 17 ani mai tarziu si, treptat, i s-au mai adaugat sisteme de armament din ce in ce mai puternice si mai rapide. Paradoxal, in 1962 a fost declarat ca surplus pentru fortele armatei engleze si a fost semi-abandonat. In 1982, Spitbank Fort a fost trecut in subordinea Ministerului de Justitie englez, care mai apoi, l-a vandut in 2009 unei companii private pentru o suma despre care se zice ca ar fi undeva in jurul la 1 milion de lire. Respectiva companie, Clarenco LLP, care mai detine si celelalte 2 forturi din zona, l-a reamenajat si transformat intr-un hotel de lux, chiar daca asta a insemnat restructurarea interioara intr-o proportie de 70%. Practic, cele 50 de camere initiale au fost transformate in 8 apartamente de lux, intr-un centru spa si o sala de conferinte, un restaurant si o sala de fitness, restul fiind fie spatii de relaxare, fie pur si simplu camere pentru personalul hotelului.
spitbank fort 4

spitbank_fort_solent__29__01

spitbank fort 3

spit bank fort 2

Spitbank-Fort
Ce motive ati avea sa vizitati Spitbank Fort? Motive ar fi multiple: in primul rand pentru locatia exclusivista, pentru sansa de a lua masa in popota ofiterilor, dar si pentru facilitatile sale. De exemplu, turistii se pot relaxa in piscinele superioare, pot pescui direct de pe fort, ba chiar pot face baie (desi acest lucru nu e recomandat, caci apa in larg e extrem de rece).

In plus, despre Spitbank Fort se spune ca ar fi unul dintre cele mai bantuite locuri din lume, deci inca un motiv sa il vizitati, mai ales daca sunteti amatori de senzatii tari. De altfel, e posibil ca amatorii seriei „Most Haunted” sa fi vazut episodul despre acest fort pe Discovery. Daca nu, va recomand calduros sa-l vizionati. Merita!