close
Diverse turismRomania

Top 10 lucruri pe trebuie sa le stiti despre Romania !

Multi dintre noi ne plangem de modul de viata pe care il ducem aici si de neajunsurile care sunt la tot pasul. Asa cum am mai spus in articolele anterioare, si cu riscul de a ne repeta, avem o tara incredibil de frumoasa. O tara cu reserse si locuri turistice pe care ar trebui sa invatam sa ni le exploatam. Sa invatam sa apreciem ce ne-a dat natura si istoria. Pentru ca ne place sa promovam mereu lucrurile unice si importante ale unei tari/unui oras astazi va vom face un top 10 al motivelor pentru care Romania este unica in Europa, iar in unele cazuri si in lume:

1. Romania are singurul cimitir vesel din lume

Aici desigur ca va povestim despre celebrul cimitir de la Sapanta din Maramures. Este faimos pentru crucile mormintelor foarte viu colorate, pictate cu chipul caricaturat al celui inmormantat si cu versuri care ii pun evidenta anumite defecte din timpul vietii. De altfel din ce veti citi pe aceste cruci va veti da seama si de meseria pe care a avut-o in timp ce traia. Este un loc vizitat de foarte multi turisti anual atat romani cat si straini, care se amuza copios in momentul in care citesc inscriptiile.

cimitirul-vesel-sapanta

2. Inventatorii romani au reusit sa schimbe lumea

Si ni se pare normal ca aici sa ii amintim pe: Henri Conada – inventatorul motorului cu reactie, Petrache Poenaru – inventatorul stiloului cu rezervor pentru cerneala, Anastase Dragoimir – inentatorul scaunului catapulta pentru avion, Nicolae Constantin Paulescu – cel care a descoperit insulina. Si daca am continua lista cu oamenii care au dus Romania pe culmile cele mai inalte ale succesului probabil nu am reusi sa terminam nici maine.

primul-motor-cu-reactie

3. Romania are 7 orase care sunt inscrise in patrimoniul UNESCO

Celebrul patrimoniu Unesco foarte strict in alegerile sale au decis sa adauge in portofoliul lor urmatoarele destinatii turistice din Romania: Manastirile din Moldova, Fortareata Dacica din Muntii Orastiei, Cetatea din Sighisoara, Manastirea de la Horezu – jud. Valcea, Bisericile din lemn din Maramures, Delta Dunarii si Bisericile fortificate din Transilvania. Cred ca mai devreme v-am prezentat si un mic top al destinatiilor pe care trebuie sa le vedeti in viata asta in Romania.

manastirea-horezu-valcea-turism-romania

4. Romania are cea mai mare cladire administrativa din lume

Credem ca v-ati dat seama ca vorbim de celebra Casa a Poporului construita de liderul comunist Nicolae Ceausescu. Este de altfel una din cele trei cladiri care se vad de pe luna alaturi de Pentagon si Marele Zid Chinezesc. Ea se remarca atat prin dimensiunile de la exterior, dar si prin parcarea sa incredibil de mare pe 8 nivele. Cei de la Top Gear au venit si au facut chiar un raliu prin labirintul de sub pamant. Inclusiv ei au declarat ca nu se asteptau la o asemenea frumusete si structura subterana.

casa-poporului-se-vede-de-pe-luna

5. Cea mai conservata delta naturala din Europa

Delta dunarii este a doua cea mai mare si mai bine conservata delta din Europa. Este formata pe cele 3 brate ale fluviului: Chilia, Sulina si Sfantul Gheorghe.
Delta Dunarii gazduieste peste 300 de specii de pasari si 45 de specii de peste de apa dulce in numeroasele sale lacuri si iazuri. Natura a creat o minune si a reusit sa creeze un rai pe pamant pe care omul il poate observa si ar fi de preferat sa il intretina si sa nu il modifice. Turistii vor vedea specii rare il lume cum ar fi pelicanul. Aici nu e chiar totul perfect. Daca veti dori sa ramaneti si sa inoptati trebuie sa aveti cu voi solutii impotriva muscaturilor de tantari. Apoi natura va avea grija sa va faca sa va simtiti excelent.

delta_dunarii

6. Aici traiesc cei mai multi ursi bruni din Europa

Probabil ca ati observat cu totii cat de mult s-au inmultit aceste mamifere in ultima vreme in statiunile montane de pe la noi. Desi braconajul este in floare, continuam sa avem cele mai multe mamifere din aceasta specie din Europa.

ursul-brun

8. Statuia capului lui Decebal – cea mai mare sculptura in stanca din Europa

Acesta se afla undeva pe defileul Dunarii in orasul Orsova, in sud-vestul Romaniei. Este o sculpura cu o inaltime de 55 m ce intruchipeaza chipul impunator al fostului conducator dacic. La baza sculpurii se poate ajunge doar cu barca pe Dunare, iar daca vreti sa il priviti de sus puteti merge cu masina pe platoul destul de mare existent aici. Va sfatuim sa fiti atenti la viperele cu corn atat de des intalnite in aceasta regiune.

scukptura-cap-decebal

9. Romania detine singurul muzeu de aur din Europa

Acesta este situat in orasul Brad din judetul Hunedoara. Acesta este un simbol al orasului si un loc unic in Europa. Interioarele sale reusesc sa expuna in vitrine peste 2000 de exponate din aur masiv si mai mult de 1000 de esantioane minerale. Valoarea acestora este de nepretuit si transforma, impreuna cu exponatele din Muzeul de Istorie de la Bucuresti, Romania in una din cele mai bogate tari din Europa.

muzeul-de-aur-brad

10. A avut primul oras luminat electric din Europa

Cu siguranta stiti cu totii ca este vorba despre Timisoara, un oras cu o influenta vestica foarte accentuata. Aceasta minune a lumii moderne de mai tarziu s-a produs in anul 1884. Mergeti sa vizitati Timisoara pentru ca este un oras vibrant extraordinar de frumos. Iar daca ajungeti aici primavara trebuie sa vedeti negresit PArcul Rozelor – um parc “imbracat” in soiuri si culori felurite de trandafiri.

timisoara10

Tags : info romania