close

De cand cei de la Wizz Air au legat Romania de Emiratele Arabe Unite, mai precis de Dubai, tot mai multi romani ajung acolo. Ce ar fi de vazut in Dubai in afara de plaje si zona de shopping. Ei bine, nici macar 10,000 de cuvinte nu ne-ar ajunge. In ciuda legislatiei musulmane care se aplica in zona, Dubaiul e perfect pentru turism atat timp cat se respecta cat de cat legile Sharia, dar si legile bunului simt.

Daca planuiti o vacanta in Dubai, iata ce nu trebuie sa ratati:
1. Luati o barcuta care sa va poarte (contra-cost, pentru magica suma de 1 dirham, adica un sfert de dolar) catre cartierele vechi ale orasului, in special spre Al Bastakiya, un loc cu case arabesti vechi de lut, care trebuia sa fie demolat, dar care a fost conservat. In apropiere e si fortul Al Fahidi, care merita si el vizitat.
al bastakya

2. Vizitati pietele de aur sau de condimente. In Dubai, pietele sunt numite “souk”-uri si sunt speciale pentru aur, pentru condimente, haine etc. In pietele de aur s-ar putea sa gasiti aur veritabil, care sa fie cu mult mai ieftin decat cel din magazinele obisnuite.
spice souk

3. Vizitati Burj Al Arab. Stiti, probabil, despre acest hotel ca ar fi cel mai de lux hotel din lume (7 stele). El poate fi vizitat de catre turisti, dar poate fi folosit si pentru casatorii (despre care am scris intr-un articol precedent).
burj al arab

4. Mergeti la ski. Cum? Ski in deset? Sigur ca da. Asta e una dintre gaselnitele arabilor. Puteti face asta in Mall-ul Emirates. In plus, in mall sunt o multime de magazine de lux (dar nu numai), astfel ca cei care nu au chef de schi pot linistiti sa isi umple sacosele cu haine de firma la preturi mai mult decat decente.
emirates

Personal, nu va recomand sa va avantati spre Burj Khalifa, chiar daca e promovata ca cea mai inalta cladire din lume. Pe langa pretul monstruos de intrare, de 400 de dirhami, accesul nu este permis pana in varf, astfel ca nu are niciun farmec. Mai bine va duceti sa luati masa in cartierele vechi ale orasului, unde cu cativa dirhami veti putea manca pe saturate specialitatile locale. Atentie totusi, consumul de alcool e permis doar in anumite localuri (care au nevoie de permis), plus ca orice manifestare de afectiune in public e complet interzisa.