close
Destinatii ⇣EuropaRomania

Joben Bistro – un obiectiv turistic in Cluj

[Disclaimer] Acest articol nu e un advertorial. Totusi, pentru multi, Joben Bistro din Cluj a devenit rapid un obiectiv turistic care chiar merita vizitat in Cluj pentru simplul fapt ca este unic in Romania. Stilul steam punk nu e tocmai foarte popular, chiar daca apare in multe filme si carti. Cu toate acestea, proiectul a fost foarte bine primit de comunitatea din cluj, ba chiar a aparut in mai toate revistele de arhitectura importante.
Green-light Deer-on-the-wall Drinks-and-music Machinery Hats-off TV-and-drinks Face-Joben-Bistro Zeppeline Room-Joben-Bistro Inspiring-design-Cluj-pub Pub-in-Cluj Quirky-design Joben-Bistro-Cluj
Daca i-ati citit pe H.G. Wells sau pe Jules Vernes, atunci trebuie sa fiti familiarizati cu stilul acesta. Practic, stilul steam-punk, dupa cum ii spune si numele, este derivat dintr-o epoca fantastica si utopica, in care masinile cu abur sunt folosite pentru aproape orice. Practic, in cadrul acestui stil se pune accent mult pe fizica si pe mecanica, dar si pe piese de metal complexe, eventual cu mecanisme complicate, lucruri la care se adauga si prezenta tevilor de cupru pline cu apa fierbinte.

Ce e interesant la Joben Bistro e faptul ca, initial, proprietarii nu au dorit in mod special acest stil, ei optand in prima faza pentru un stil industrial. Totusi, pe masura ce detaliile au fost puse la punct, rezultatele nu au fost printre cele mai multumitoare, motiv pentru care s-a decis schimbarea catorva mici detalii si implementarea unor idei mai vechi.

Rezultatele au fost cat se poate de multumitoare. Apropo de local, il gasiti pe strada Avram Iancu la numarul 29. Vorbim asadar de o zona centrala, din care se poate ajunge oriunde in Cluj, fie la celelalte obiective turistice, fie spre locurile de cazare.