close

Despre Monaco stim ca este unul dintre cele mai bogate si mai spectaculoase principate din lume, insa in afara de acest lucru, cati stim oare care ar fi principalele sale atractii publice? Pentru astazi, v-am pregatit o scurta serie de obiective turistice in Monaco (pentru cei care nu stiu, statul-principat Monacoeste impartit in 4 zone: Monaco-ville, Monte Carlo, La Condamine si Fontvieille).

1) Muzeul Oceanografic al statului Monaco.
Pe langa faptul ca este situat pe stanci iar de la ferestrele luisi de pe acoperis aveti o priveliste fantastica, muzeul ofera toate informatiile despre majoritatea speciilor de pesti care traiesc in Marea Mediterana, ba chiar si exponate de dimensiuni reale. Va dati seama ca daca muzeul a supravietuit mai bine de 100 de ani, cu siguranta sunt lucruri interesante de vazut acolo.
Oceanographic-Museum-of-Monaco

2) Gradina Botanica din Monte Carlo
Localizata in apropierea portului de yacht-uri, este un loc bun pentru cei care vor sa petreaca o dupa amiaza intr-un loc cu plante exotice, cu aer curat si racoros, departe de agitatia orasului. Peisajele sunt superbe, iar in ciuda faptului ca locatia este destul de ciudata si oarecum nespecifica zonei, gradina e bine ingrijit si are multe specii de plante care nu se mai gasesc in Europa sau in alte gradini botanice.
Princess-Grace-Botanical-Garden

3) Cazinoul din Monte Carlo
Desi sunt multe cazinouri deschise in Monte Carlo, putine au grandoarea celui deschis in urma cu 200 de ani, care a reusit sa supravietuiasca la 2 razboaie mondiale, dar si trecerii timpului. Inca activ, cazinoul primeste cateva zeci de mii de turisti anual. In plus, in incinta lui au loc numeroase spectacole de teatru si nu numai. In plus, daca va pasioneaza black jack-ul, ruleta sau jocurile de poker sau daca vreti sa-i vedeti pe cei mai mari jucatori ai lumii la treaba, aici e locul potrivit pentru voi.
Monte-Carlo-Casino

4) Portul de yacht-uri din Monte Carlo
Probabil cel mai fotografiat obiectiv turistic, portul de yacht-uri gazduieste zilnic yacht-uri luxoase si puternice, capabile sa strabata intreaga Mare Mediterana. E un loc bun pentru plimbare, dar si pentru a va motiva cu privire la eventualele teluri financiare.
Monte-Carlo-Harbour