close

Amsterdamul este considerat de multi drept capitala distractiei si a drogurilor, lucru 100% gresit. Chiar daca consumul de canabinoide este tolerat, la fel si prostitutia, aceste 2 aspecte ale orasului nu sunt nicidecum motivele pentru care capitala Olandei (de fapt, una dintre cele 2 capitale, cea de-a doua fiind Haga) merita vizitata.

Pentru articolul de astazi v-am pregatit o lista cu 5 obiective turistice in Amsterdam, obiective pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti.

1. O plimbare cu vaporasul pe canalele centrului.
Reteaua de canale acvatice e in patrimoniul UNESCO. Unul dintre cele mai importante este Gentlemen’s Canal, despre care se spune ca ar fi gazduit in juru-i numai lumea buna a Olandei, adica numai comerciantii de top, politicienii si ofiterii de mare rang din armata.
amsterdam
2. Rijksmuseum, adica Muzeul National Al Olandei
Cu o istorie veche de 200 de ani, Rijksmuseum atrage peste un milion de turisti anual, dornici sa vada lucrarile unor artisti precum Rembrandt, Vermeer, van Dyck si Jan Steen. Biletul costa 15 Euro pentru adulti, 7,5 Euro pentru copii sau chiar 0 pentru cei cu city card. Marele avantaj e faptul ca se poate filma si se pot face fotografii inauntrul muzeului.

3. Muzeul Van Gogh
Oarecum mai de succes decat Rijksmuseum, muzeul Van Gogh atrage peste 1,6 milioane de turisti anual. Contine peste 200 de tablouri ale celebrului pictor si peste 500 de desene. De asemenea, din cand in cand, muzeul mai gazduieste colectii ale artistilor locali. Biletele variaza de la 6,5 la 16 Euro, dar sunt gratuite pentru cei cu iAmsterdam Card sau pentru cu iAmHOLLAND card.

4. Oricare dintre cafenelele vechi ale orasului
Cafenelele vechi, asa numitele Brown Cafes, ofera celor care le calca pragul cea mai buna cafea din Olanda. Sunt unele cafenele vechi de peste 400 de ani, care continua sa functioneze in ciuda trecerii timpului. Bineinteles, tehnologiile folosite sunt adaptate cerintelor, insa atmosfera e aceeasi ca in secolul 17. Cele mai cunoscute cafenele sunt Eetcafe de Toog, Eetcafe de Groene Olifant, de Jaren Cafe si Kafe Kobalt.

  1. Red Light District
    Doar nu credeati ca nu-l includem, nu? Desi cartierul rosu din Amsterdam e unul dintre cele mai importante obiective turistice in Amsterdam, municipalitatea face eforturi in a-l reduce. Ca urmare, planurile oficiale sunt de a-l reduce cu 30% in urmatorii 5 ani.