close
Antarctida

Antarctica – un tinut rece si plin de mistere

Cu totii am auzit povesti despre cat de frig e la Polul Sud si cum Antarctica este inca invaluita in mistere. Putine persoane au avut curajul de a explora acest tinut unde temperaturile ajung pana la – 80 grade C. Exista persoane care numesc acest tinut desertul zapezii in care locuiesc animalele polare. Fiecare dintre aceste fiinte au reusit sa se adapteze la conditiile meteo si sa supravietuiasca aici. Pentru noi romanii ar fi o schimbare brusca de temperatura si am reusi cu greu sa ne adaptam si sa ne petrecem cateva zile aici. In acelasi timp ar fi o experienta inedita pentru ca de jur imprejur vom vedea peisajele create de frig si zapada.

misterele-antarcticii2

Pentru ca este un tinut imbracat in gheata si zapada, de-a lungul timpului s-au spus povesti petrecute aici care inca nu au fost dovedite in totalitate.

Se spune ca aici in trecut nu era atat de frig si ca au existat oameni care au populat tinutul. Certatorii sustin ca tinutul a disparut in momentul in care Pamantul s-a ciocnit cu un corp ceresc imens. Atunci planeta noastra a suferit o deplasare a axei de rotatie si aceste meleaguri s-au pozitionat la o distanta foarte mare de soare. Pentru ca razele soarelui si caldura produsa de acesta nu au mai reusit sa atinga acest tinut in parametrii normali, totul a inceput sa inghete. Nu putem sa nu ne intrebam oare cum aratau oamenii de aici pe vremuri si care era stilul lor de viata.

misterele-antarcticii6

Lacul Vostok este unul din lacurile descoperite sub calota de gheata. Surprinzator este ca apa acestuia este una dulce si ca mai sunt altele asemanatoare lui. El este cel mai mare dintre ele si cercetatorii au ramas surprinsi ca apa sa nu a mai avut contact cu suprafata de milioane de ani. Toata lumea merge cu gandul ca undeva in inima Pamantului exista o alta civilizatie inca nedescoperita. Si daca in prezent nu mai traieste cu siguranta urmele ei vor putea fi vazute.  Lacul Vostok a fost descoperit in anii ’70 prin intermediul unor fotografii realizate tinutului cu ajutorul unui saltelit. Cercetatorii inca fac cautari pentru a descoperi ramasitele civilitatiei antarcticii inca de la inceputurile ei.

ghetari antarctica

In acelasi timp se spune ca aici ar exista monstri ai ghetii care traiesc in galeriile de sub calota si ca si-au format galerii care sa le permita sa se deplaseze pe sub pamant. Povestea a inceput in momentul in care un membru al unei echipe de certatori s-a pierdut de grup in anul 1960. In momentul in care echipa a plecat sa il caute s-au oprit in fata unei gauri in gheata. Privind in bezna adanciturii au avut impresia ca vad mana unui om. Asa ca au coborat cu franghii si la fundul prapastiei au gasit manusa celui disparut inconjurata de pete de sange. Numai trupul acestuia a fost de negasit. Dar in momentul in care erau jos au putut observa galeriile ce se duceau sub pamant. Dupa disparitia colegului lor, a mai disparut inca unul. Exploratorul A. Horwitz prezent in acea expeditie a povestit ca au gasit hainele celui din urma de parca corpul s-a evaportat. Tot el sustine ca intr-o noapte a vazut o creatura zburatoare ce datea tarcoalei taberei lor si pe care a alungat-o cu cateva focuri trase cu pistolul.

Nimeni nu va stii niciodata ce a fost cu adevarat acolo, dar este cert ca disparitiile au fost misterioase.

Pana ne vom elucida misterele, va invitam sa priviti cateva imagini cu Antarctica :

antarctica
sa exploram antarctica
animale antarctica
misterele-antarcticii6
mistere antarctica

Lista misterelor poate continua. Asa ca daca va doriti o vacanta in tinutul de gheata sau sa aflati mai multe despre Antarctica va invit sa imi scrieti in  rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email !

[ sursa articol: www.formula-as.ro ]

Tags : antarcticamistere antarctica