close

V-am vorbit intr-un articol anterior despre Malta….despre cum e ea ca insula si cate facilitati ofera. Astazi m-am gandit sa ne indreptam atentia catre capitala acestei tari: Valletta. Un oras fortareata despre care se spune ca este construit de gentlemen pentru gentlemen. Aceasta afirmatie am gasit-o chiar pe site-ul lor de prezentare. Si cu siguranta au dreptate. Desi este un oras destul de mic, Valletta este foarte cochet si are iesire la Marea Mediterana. Mi-a placut foarte mult faptul ca au reusit sa isi pastreze cladirile vechi si sa le valorifice la maxim pentru turisti.

valletta - atractii turistice - malta4

Localizare:

La Valletta este construit pe o peninsula, in care se afla doua porturi naturale, Marsamxett si Portul Mare. Orasul a fost fondat in 1566, prin construirea bisericii.

valletta harta

Cum ajungeti aici:

Ca in orice colt al lumii cea mai simpla varianta de transport este cu avionul. Trebuie sa stiti ca din Romania pana in Valletta nu exista cursa directa si va trebui sa faceti cel putin o escala. Asta depinde de compania aeriana aleasa si de perioada in care zburati. Pretul unui bilet de avion este acceptabil pentru ca aici opereaza si companiile low-cost. Pentru cei care doresc sa mearga cu masina pana aici trebuie sa va spun ca aveti o distanta de aproximativ 2900 km, iar cea mai optima ruta este: Ruse – Serbia – Croatia – Slovenia – Italia – Valletta. Dar cum orasul se afla intr-o tara insulara va trebui sa luati feribotul pentru a ajunge aici.

malta-valletta

Daca ajungeti in Valletta trebuie sa vedeti:

1. Catedrala St. John – este un obiectiv foarte important pentru locuitori. Initiala aceasta a purtat numele de Biserica Cavalerilor si este printre primele cladiri construit in oras. Ea este conceputa in stil baroc si in prezent are doua roluri. In interior gazduieste obiecte religioase, dar si cavaleresti din trecut fiind un muzeu veritabil. In acelasi timp nu si-a pierdut din spiritualitate si slujbele religioase inca se oficializeaza aici.

valletta - atractii turistice - malta

2. Muzeul Artelor – aici veti reusi sa admirati diferite tipuri de arta realizate de artisti locali, dar si europeni. Astfel veti avea ocazia sa vedeti tablouri, sculpturi celebre, obiecte din ceramica inedita. Este un loc in care istoria se plimba pe coridoare si va indeamna sa o descoperiti la fiecare pas. Iar iubitorii de arta isi vor imbogatii bagajul de cunostinte in momentul vizitei la Muzeul Artelor din Valletta.

valletta - atractii turistice - malta1

3. Palatul Armelor – daca vreti sa vedeti cum aratau armurile si armele de lupta ale cavalerilor, cu siguranta aici trebuie sa fiti. Plus ca are cea mai impresionanta colectie de armuri din Europa, ceea ce transforma muzeul in unul din cele mai reprezentative monumente istorice ale continentului.Veti putea vedea in sala Armelor arme, armuri si simboluri ale luptelor si gloriilor obtinute de cavalerii  Sf. Ioan. Cum este un muzeu ce se respecta, aici nu veti vedea doar obiecte malteze ci si unele de origine german , franceza , italiana si spaniola. Fiecare din ele sunt astazi un omagiu adus Cavalerilor si a glorioasei lor perioade.

valletta - atractii turistice - malta2

valletta - atractii turistice - malta3

Cand sa vizitati Valletta:

Pentru ca este un oras insular, situat in Marea Mediterana, cu siguranta ar trebui sa mergeti aici in timpul verii. Astfel va veti putea bucura de plimbari linistite printre zidurile fortaretei. Daca va simtiti obositi va puteti aseza la una din terasele stradale si sa va racoriti cu bauturi locale. Iar seara la cina va recomandam sa incercati vinurile lor care se numara printre cele mai bune din Europa.

Cateva imagini reprezentative cu peisajele din Valletta:

valletta - atractii turistice - malta8

valletta - atractii turistice - malta6

valletta - atractii turistice - malta5

valletta - atractii turistice - malta9

Daca aveti curiozitati sau vreti sa stiti ce puteti face aici va indemn sa ma intrebati. Trebuie doar sa imi scrieti la rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email ! Va voi raspunde mereu cu cea mai mare placere!

Tags : maltavalletta