close

Australia este o tara ce mereu va avea ceva de spus. Are o istorie ce inca se scrie. Aici totul este vechi si nou in acelasi timp. O regiune a Terrei care parca intinereste pe zi ce trece si devine din ce in ce mai frumoasa. Este un loc parca mereu viu, nu o sa va dea niciodata senzatia ca natura adoarme. Nu stiu cum sa va descriu energia pe care orasele si locuitorii de aici reusesc sa o transmita turistilor. Este locul in care veti avea ocazia sa practicati orice sport va doriti si sa incercati cele mai imposibile feluri de mancare. Daca ajungeti in Australia nu trebuie sa ratati sa mancati carne de cangur. 🙂

mistere-nestiute-australia (6)

Asa ca astazi am zis sa va fac o lista cu lucrurile pe care poate nu le stiati despre Australia, o tara-continent:

1) Este a 6-a cea mai mare tara din lume ea avand o suprafata de 7,6 milioane de kilometri patrati
2) Este o tara extraordinar de verde, natura ocupand un procent de aproximativ 91% din intreaga sa suprafata.
3) Desi face parte din alt continent, aici exista orase cu un numar foarte mare de locuitori greci. Numarul lor este foarte aproape de cel al locuitorilor Atenei.

4) Foarte multe din speciile de animale si plante intalnite aici sunt unice in lume. Printre acestea putem aminti cangurul.

mistere-nestiute-australia (7)
5) Este tara in care se vorbesc peste 200 de limbi indigene si dialecte. Cele mai comune limbi vorbite sunt: italiana, engleza, greaca, cantoneza, araba, vietnameza si mandariana.
6) Desi este o tara foarte dezvoltata, ea are cel mai mare procent de migranti din lume. Peste 25% din australieni se nasc in alta tara.
7) Australia a fost a doua tara din lume care a oferit femeilor drept de vot. Acest eveniment deosebit de important a avut loc in anul 1902.

mistere-nestiute-australia (5)
8) Are cea mai mare rata de jucatori de noroc din lume. Studiile sustin ca 80% dintre adulti sunt impatimiti ai acestei „ocupatii”
10) Puteti cumpara carne de cangur chiar din supermarket-uri. Nu exista meniu de restaurant care sa nu contina specialitati cu aceasta carne. Se spune ca este foarte buna la gust si ca este foarte slaba in grasime ( 1-2%)

F
11) Desi este o tara impatimita a sporturilor de orice fel, a ajuns sa fie in topul tarilor cu cei mai multi locuitori obezi.
12) Australia este singurul loc din lume unde inca se mai gaseste pestele pulmonar. Acesta este o fosila vie ce a aparut pentru prima data in urma cu 350 milioane ani.

D

mistere-nestiute-australia (1)

Si misterele Australiei pot continua. Va astept cu intrebari in rubrica de comentarii a acestui articol sau pe email !

Tags : Australia