close

Este singurul stat din lume care se întinde pe un continent întreg. Primii marinari europeni au sosit acolo în jurul anului 1606. Din 1606 până în 1770, 54 de nave europene au acostat pe acel pământ.
Exploratorul James Cook a ajuns în regiunea de coastă în 1770, pretinzând că teriroriul este al Coroanei Engleze. Cook a revendicat estul Australiei din ordinul regelui George al III-lea al Angliei, pe 22 august 1770, numindu-l ’’New South Wales’’.
Ca suprafaţă teritorială, Australia se află pe locul 6 în lume. Se învecinează cu Indonezia, Timorul de Est, Insulele Solomon şi Noua Zeelandă. Relieful este diversificat. Este zonă de litoral, zone de câmpie şi podiş, zone de deşert, dar şi Marea Barieră de Corali.

melbourne

Melbourne este un oraş în continuă mişcare. Este o metropolă deschisă noului. Înseamnă cultură, modă, sport. Acolo au loc Turneul de Tenis Australian Open (în ianuarie), Marele Premiu de Formula 1 şi Melbourne Film Festival.
Obiective turistice:
Grădina Botanică Regală
Sunt peste 10.000 de specii şi peste 50.000 de plante individuale. Grădina cuprinde Lacul Ornamental, Pădurea Tropicală Australiană, Grădina de Conservare a Apei şi Ierbarul Naţional Victoria.
Este una dintre cele mai frumoase din lume.

gradinamelbourne2
gradinamelbourne1
gradinamelbourne3
gradinamelbourne4
royal-botanic-garden-melbourne
botanicgarden-melbourne
National Gallery of Victoria (Galeria Națională Victoria) găzduiește peste 200.000 de opere de artă australiană şi internaţională.
Piaţa Regina Victoria (piaţă alimentară)- un spaţiu colorat, mare, unde veţi găsi ce vă doriţi.

Queen-Victoria-MarketPiaţa Regina Victoria
La Melbourne se găseşte cel mai mare cazino din Australia şi unul dintre cele mai mari din lume, Crown Entertainment Complex, unde sunt multe baruri , restaurante, dar şi magazine.

crowncasino

Sydney, ‘’Oraşul de Smarald’’
A fost numit “Oraşul de Smarald” după o metaforă folosită de un personaj în piesa de teatru “The Emerald City” scrisă de David Williamson în 1987. Personajul se referă la oraşul Sydney. În acea piesă, oamenii mergeau la Sydney pentru a-şi îndeplini visurile, dar ulterior erau iluzii spulberate.
Sydney este cel mai vechi şi cel mai mare oraş din Australia.
Obiective turistice:
Opera din Sydney-cea mai cunoscută clădire a secolului 20 are o formă inovatoare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
THE SYDNEY OPERA HOUSE -  2010 - Sydney, Australia  - Photograph by: JACK ATLEY / www.jackatley.com -  for The Sydney Opera House - PICTURE MUST NOT BE SOLD FOR ANY COMMERCIAL SALE WITHOUT EXPRESS WRITTEN PERMISSION BY JACK ATLEY - www.jackatley.com

 

Turnul Sydney– se află în centrul oraşului. Are o înălţime de 305 metri. Este cea mai înaltă clădire din Sydney. Este deschis publicului. Turnul a fost proiectat la iniţiativa arhitectului Donald Crone. Construcţia a început în 1975. Lifturile turnului urcă până în vârf în 40 de secunde.

sydneytower
Marele pod Harbour Bridge are o structură remarcabilă, având înălţimea de 134 de metri. A fost inaugurat pe 19 martie 1932.

harbourbridge
Cel mai vechi muzeu din Australia este Muzeul Australiei din Sydney (în trecut se numea Muzeul Colonial ). Se află pe College Street. Veţi putea admira colecţii de vertebrate şi nevertebrate, domeniile fiind următoarele : zoologie, mineralogie, antropologie, paleontologie. Muzeul este renumit pe plan internaţional în domeniile antropologiei şi istoriei naturale.

muzeuarta-sydney

Insula Tasmania este un alt loc frumos. Clima este mai rece faţă de restul continentului, dar peisajele sunt impresionante.

tasmania
Oraşul Devonport, Tasmania
Obiective turistice:
La 10 km de Devonport se găseşte Tasmanian Arboretum, o Grădină Botanică unde sunt copaci din cele mai vechi timpuri. Sunt şi păsări.

tasmanainaarboretum1

tasmanianarboretum2
Galeria Regională Devonport – predomină colecţiile de secol 20 de artă plastică şi decorativă, punându-se accent pe creaţiile artiştilor tasmanieni.
Don River Railway– unicul Muzeu al Căilor Ferate din Tasmania deţine cea mai mare colecţie de locomotive cu aburi şi vagoane de călători.

muzeutrenuri-australia
Oraşul Launceston din Tasmania a fost înfiinţat în 1806. Acolo sunt case Victoriene din lemn. O clădire remarcabilă este şi Primăria. Puteţi vizita una dintre cele mai frumoase galerii regionale din Australia, Muzeul Regina Victoria.

muzeulreginavictoria-australia

launceston-primariaPrimăria
Formațiuni geologice naturale precum Arcul Tasman; Devil’s Kitchen; Pavaj precum un mozaic se află în Parcul Naţional Tasman. Din oraşul Hobart se ajunge în acest parc într-o oră şi jumătate de mers cu maşina.

id817-p-TasmanArch-lArcul Tasman

devils_kitchen_carparkDevil’s Kitchen

tessellated-pavement-australia

 

tessellated-pavement-6[2]

Pavajul  este precum un mozaic. Rocile s-au fracturat în blocuri poligonale precum un mozaic.
Parcul Naţional Cradle Mountain este pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acolo se găseşte frumosul Lac Saint Clair. Există două intrări: în nord, prin Valea Cradlez, iar a doua, la sud, în apropierea Lacului Saint Clair. Numele parcului aduce un omagiu Muntelui Cradle, un munte de 1545 de metri din nord și Lacului Saint Clair din sud, cel mai adânc din Australia cu cei 167 de metri. Parcul este ideal pentru cei cărora le plac excursiile. Puteţi practica alpinism, caiac, puteţi pescui păstrăv, puteţi zbura cu avionul şi elicopterul, puteţi campa în inima naturii sălbatice.

Cradle-Mountain-Lake1

 

 

Tags : Australiadeosebitatara