close

Bolivia este o tara din America de Sud ce este foarte bogata in ramasite ale istoriei. Pe langa acestea ea are o vegetatie care pare foarte salbatica. As putea spune ca este acea parte a Pamantului ce pare ca inca nu a fost atinsa de trecerea timpului. Bolivia ofera o serie de experiente culturale multi-etnice, peisaje naturale incredibile si aventuri extreme. Are cate ceva pregatit pentru fiecare din voi. Va asteapta doar sa o explorati. Asa ca va voi face un top cu cele mai interesante atractii turistice din Bolivia:
1. La Paz – este capitala administrativa a Boliviei. Este un oras construit pe dealuri abrupte, la o altitudine de aproximativ 3.650 metri deasupra nivelului marii. Daca zburati cu avionul deasupra orasului veti ramane impresionati. Cladirile de aici sunt extrem de vechi si natura se strecoara prin jurul fiecareia. Sa mai spun ca La Paz are si iesire la mare? Clar…orasul perfect pentru sejurul de vara perfect.

la paz bolivia
2. Sorata – este un oras situat la baza muntilor din Cordillera Real. El este la intersectia orasului La Paz cu Lacul Titicaca. Turistii ce doresc sa exploreze muntii aleg sa se cazeze aici inainte si dupa expeditie. In aceasta zona de asemenea se practica alpinismul. Deci localnicii sunt specializati in acest sport si mereu binevoitori sa va calauzeasca primii pasi.

sorata bolivia
3. Drumul Yungas – se spune ca este cel mai periculos drum din lume. El face legatura dintre La Paz si padurea tropicala a Boliviei. Este foarte abrupt si foarte greu de accesat cu vehiculele. Cu toate acestea exista si curajosi care se incumeta sa il traverseze. Datorita arhitecturii sale este printre cele mai vizitate obiective turistice din Bolivia. Daca ajungeti aici eu va recomand sa mergeti cu bicicleta. Este mult mai sigur si va veti bucura de vantul ce se joaca in parul vostru.

Yungas Road
4. Parcul National Madidi – acesta are o suprafata de aproximativ 7.000 de mile si este unul din cele mai diversificate parcuri din lume. In parc veti avea ocazia sa vedeti jaguari, vidre gigant sau maimutele Titi. Singurul loc din lume in care se poate vedea aceasta specie de maimuta este in Madidi. Iar la acestea se adauga mii de specii de pasari de prin toate colturile lumii. Coloritul si sunetul lor animeaza intreaga atmosfera.

Madidi National Park
5. Cerro Rico , Potosi – sau muntele bogat. Este muntele ce isi exercita suprematia asupra orasului Potosi. Este un loc din care in trecut s-a extras argintul si asta l-a facut sa fie din ce in ce mai cautat. Astazi se mai extrage doar cositor din vechile mine. Turistilor li se ofera ocazia sa viziteze galeriile acestor mine.

Cerro Rico, Potosi
6. Sucre este capitala teriotoriala a Boliviei si este cunoscut ca fiind orasul cu patru nume. Acestuia localnicii ii spun: La Plata, Charcas, la Ciudad Blanca sau Sucre. Probabil aici veti intalni cele mai multe si mai bine pastrate cladiri coloniale din acea perioada.

sucre
7. Carnavalul de la Oruro este origanizat anual in localitatea cu acelasi nume. Este unul dintre cele mai importante evenimente culturale si folclorice din toata America de Sud. Pe strazi se strang foarte multi dansatori ce isi arata calitatile printr-o gama variata de dansuri etnice. Acest festival incepe in fiecare an cu dansul Diavolului. In rest poate fi asemuit cu cel de la RIO, numai ca la o scara putin mai mica.

Oruro Carnival
8. Lacul Titicaca – este cel mai mare lac din America de Sud si se afla la granita dintre Bolivia si Peru. In aproprierea sa se afla ruinele unui oras antic despre care se spune ca a fost precursor al Imperiului Inca.

lacul titicaca
9. Tiwanaku – este templul situat in aproprirea lacului Titicaca. Acesta se numara printre cele mai vizitate atractii turistice din Bolivia. Aici istoria este la ea acasa si veti simti ca va imbratiseaza din toate colturile.

Tiwanaku

10. Salar de Uyuni – este unul din cele mai incredibile si mai plate locuri din lume. Intreaga suprafata este formata din sare si la origine este un lac preistoric. Totul este complet din sare si poate fi vizitat doar cu ajutorul masinilor cu tractiune 4 x 4.

Salar de Uyuni

[sursa articol: www.touropia.com]

Tags : bolivia