close
AmericaChileDestinatii ⇣

Chile sau in treacat prin Spania americanilor !

Chile este o tara ce apartine Americii de Sud si are granita comuna cu Peru, Bolivia si Argentina. Deci este situata intr-o zona incredibil de frumoasa. De altfel Chile se numara printre cele mai frumoase tari ale Americii de Sud. Bineinteles daca am putea face un astfel de top. Toata aceasta zona a continentului arata incredibil. Imi place sa spun ca aici natura si-a creat locul ei de refugiu si de visare.

chile (4)

Deci in Chile veti reusi sa gasiti splendori naturale combinate cu istoria acestui tinut. Si cand spun intrepatrunderea acestor doua elemente ma refer la Desertul Atacana. Atacana este cel mai vizitat punct turistic din toata tara.  Exista zone in care inca sunt expuse sculpturi in piatra vechi de mii de ani. Este o incantare o plimbare prin acest tinut destul de secetos.

chile (6)

Dar Chile are si orase situate pe malul oceanului cu plaje foarte late si bine intretinute. In momentul in care ajungem la oras parca totul se schimba radical. Aici nu mai este intalnita linistea surda a naturii. Totul se transforma. Incepe agitatia specifica unei zone urbane. La tot pasul veti vedea masini, biciclete si oameni ce forfata pe toate strazile. Pot spune ca inclusiv aici am vazut oameni foarte veseli. Si imi plac la nebunie. Iubesc tarile in care reusesc sa ma binedispun. Acele tari in care simt ca ma contopesc cu locuitorii si traiesc experienta calatoriei ca un cetatean obisnuit. Ei bine o astfel de tara este si Chile.

chile (1)

chile (7)

Apropo…in Chile limba oficiala este spaniola. Probabil ca multi s-ar fi asteptat sa fie engleza pentru ca se afla pe un continent american. Si in acelasi timp am avut impresia ca au adoptat foarte mult din comportamentul spaniolilor. Acea energie si iubire pentru dans intalnita aici am trait-o si in excursia din Spania.

chile (2)

Mi-a placut foarte mult respectul pe care il au fata de familie. Chilienii sunt extrem de atasati de familie si aceasta este undeva acolo la un nivel foarte sus, aproape de sacralitate. Puteti jigni un chilian spunandu-i orice, dar pana la familie. Aici spiritele se vor incinge destul de repede. Probabil este singurul moment in care i-ati putea supara si vedea tristi cu adevarat.

In rest va vor ajuta sa va adaptati si sa va bucurati de cel mai frumos sejur de pana acum.

chile (5)

Travelica spera ca nu a uitat ceva. Dar daca aveti intrebari le astept in rubrica de comentarii a articolului sau printr-un email !

Tags : chile