close
Destinatii ⇣Israel

Israel, Țara Sfântă a tuturor religiilor

În lume există zone turistice de o frumusețe rară, dar Israelul este țara minunilor și a religiilor.

Iată câteva locuri de vizitat pentru pasionații de călătorii:

Caesarea

Orașul a fost fondat de Herod cel Mare, în onoarea lui Cezar Augustul, care i l-a dăruit. Este locul în care Pilat din Pont a guvernat pe vremea lui Isus. În 1952, Caesarea a devenit singurul oraș din această țară guvernat de o corporație privată. În parcul de antichități puteți admira ruinele construcțiilor din timpul lui Herod.  În Ceasarea există și un apeduct impresionant.

Aproape de centrul vechi  este un hipodrom.

Orașul nou are un aspect modern. Puteți face plajă, puteți juca golf sau participa la Festivalul de Jazz care are loc anual.

Muzeul Terra Sancta 

Situat în inima orașului vechi al Ierusalimului, Muzeul Terra Sancta expune patrimoniul arheologic și artistic al creștinismului care a fost păstrat de franciscani cu grijă de 800 de ani.

Canionul Wadi Qelt

Este un impresionant canion din această țară frumoasă. Acolo se găsește și Mănăstirea Sfântul Gheorghe. Datează din  secolul al IV-lea d.Hr.
Poartă hramul  Sfântului Gheorghe după călugărul Gorgias de Koziba, unul dintre primii oameni care au ajuns în acest loc îndepărtat.
Mănăstirea este unică în regiune, deoarece acceptă pelerini de sex feminin.
Lăcașul de cult se află la 20 de kilometri de Ierusalim.

 

 

Haifa

Este al treilea oraș ca mărime al Israelului. Este principalul port la Marea Mediterană. A fost atestat prima oară în secolul al III-lea î.e.n.
Cel mai important obiectiv turistic este reprezentat de Grădinile și Altarul Baha’i care are cupolă aurită. Memorialul se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Mai puteți vizita  Mănăstirea carmelită “Stella Maris” ridicată pe Muntele Carmel în 1836. La aceasta se  poate ajunge cu o modernă telecabină. În apropiere se găsește peștera în care se spune că Sfântul Ilie s-ar fi ascuns după uciderea preoților lui Baal.

Tags : Israelsfantatara