close

În secolul 17 era un mic port unde acostau ambarcaţiunile care se îndreptau spre fosta capitală regală Ayutthaya. În trecut avea şi denumirea de Bang Makok, adică Satul Măslinilor.

În 1782 era înconjurat de şanţuri de apărare, fiind noua capitală a Dinastiei Chakri care era la putere în acea perioadă. Piatra de temelie a noului imperiu a fost Marele Palat, cel mai vizitat obiectiv turistic din Bangkok.

De neratat în capitala Thailandei

Piaţa Banglamphu

Veţi găsi îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente la preţuri accesibile. Sunt şi multe articole de plajă.

Mătasea thailandeză poate fi cumpărată din această piaţă.

Standurile alimentare şi restaurantele mici fac parte din Banglamphu. Puteţi gusta diverse mâncăruri, de la banane prăjite la preparate pe bază de orez şi tăiţei.

Fortul Phra Sumen

Fortul are formă octogonală. În trecut, Phra Sumen apăra locuitorii de invadatorii străini care veneau pe râul Chao Phraya. În prezent, fortul găzduieşte concerte, spectacole de teatru şi dans.

Parcul Benjakiti

Parcul este o oază de verdeaţă şi aer curat. Acolo se găseşte un mare lac. Fântânile, zonele umbroase vă vor ajuta să scăpaţi de căldură.

Benjakiti s-a deschis în 2004. Există şi o sală de gimnastică în aer liber, unde accesul este gratuit.

Cicliştii au şi ei trasee speciale.

Flora este bogată. Dintre plante, veţi putea admira  Bougainvillea, iasomie sau scorţişoară roz.

Muzeul şi Fabrica de Păpuşi

Atelierul aflat în partea dreaptă este plin de meşteşugarii care realizează păpuşile expuse în muzeu.

Muzeul are două săli. Există şi un canal în miniatură unde plutesc bărcuţe cu  vâsle.

Fondatoarea muzeului este Tongkorn Chandavimol. După ce şi-a terminat studiile la Şcoala de Păpuşi Ozawa din Japonia, Tongkorn a deschis un muzeu şi un magazin.

Sunt peste 400 de păpuşi tradiţionale din Malaysia, Sri Lanka, America, Israel, Norvegia. Majortitatea păpuşilor pot fi cumpărate.

Marele Palat

A fost construit în 1782. La începutul secolului 20, Regele Rama al V-lea a fost ultimul rege care a locuit acolo.

Aproape de intrarea în palat se găseşte Complexul Maha Monthien alcătuit din trei clădiri. În prima clădire, Sala Amarin Winichai deţine tronul lui Rama I care are forma unei bărci. În prezent, sala mai este folosită pentru ceremonii oficiale.

În Sala  Phaisan Thaksin a fost încoronat rege Rama al II-lea.

Sala Chakraphat Phiman a fost reşedinţă regală pentru primii trei suverani ai Dinastiei Chakri. Este şi o zonă unde în trecut erau recepţii. Sunt expuse însemne şi podoabe ale regalităţii purtate la ceremonii.

Clădirea Sălii Tronului Dinastiei Chakri are un acoperiş în stil thailandez şi o faţadă cu influenţe din arhitectura neoclasică.

Când  vizitaţi Marele Palat trebuie să aveţi  braţele şi picioarele acoperite.

Muzeul Ambarcaţiunilor Regale

Muzeul de pe malul canalului Bangkok Noi merită văzut. Barjele sunt susţinute de nişte grinzi de oţel deasupra nivelului apei.

Pereţii de pe laturile muzeului sunt cu mătăsuri. Aceste mătăsuri au fost folosite în trecut drept draperii pentru barjele regale.

 

 

 

 

 

Tags : bangkokdestinatiepreferata