close

Daca credeati ca o sa fac o paralela cu Tibetul, va inselati. Azi vorbim din nou despre Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume (828 de metri si 163 de etaje), al carei cost de constructie a fost nu mai putin de 1,3 miliarde de dolari. Totusi, astazi reau sa va vorbesc mai putin despre cladirea in sine (caci despre asta am tot vorbit si au vorbit si prietenii de la freshhome.ro), ci despre platforma de observatie situata la etajul 148.

Inaugurand aceasta platforma, pe langa titlul de cea mai inalta cladire a lumii, Burj Khalifa devine si cel mai inalt punct de observatie artificial din lume, situat la inaltimea de 550 de metri. Initial, aceasta platforma nu trebuia sa fie amplasata aici, ci la etajul 124, cum de altfel s-a si intamplat. Totusi, din cauza unor defectiuni la sistemele electrice, terasa a fost mutata 24 de etaje mai sus. Singurul inconvenient ar fi faptul ca pentru a ajunge la acel etaj, vizitatorii cladirii trebuie sa ia 2 lifturi, din care unul pana la etajul 124, iar altul care sa-i duca alte 24 de etaje. Totusi, tinand cont ca Burj Khalifa se mandreste si cu cele mai rapide lifturi din lume, nu e tocmai un dezavantaj chiar atat de mare.
Burj-Khalifa4

burj khalifa 4

burj khalifa 3

burj khalifa 2

burj khalifa

Atat timp cat sunt imbracati decent (sa nu uitam ca in Dubai este valabila si Sharia), vizitatorii acestei cladiri nu vor fi restrictionati sa intre in cladire. Sigur, vor trebui sa plateasca o taxa de 125 AED (pentru adulti), respectiv 95 AED (pentru copii), insa nu cred ca asta e un mare impediment, mai ales ca o astfel de vizita nu e un lucru pe care lumea il poate face de prea multe ori.