close

Zilele trecute va vorbeam despre cum puteti vizita Parisul fara sa platiti niste sume exorbitante. Astazi revenim un pic din nou la capitala Frantei pentru a va informa ca s-a redeschis unul dintre cele mai importante muzee din Paris, anume muzeul Picasso, care a fost inchis pentru restaurari vreme de 5 ani. Asadar, daca vizitati Parisul in lunile ce urmeaza, verificati daca nu cumva “Paris Museums Pass” are trecut pe lista si acest muzeu, astfel incat sa nu mai platiti biletul de intrare.

Povestea acestei cladiri, care de fapt e un hotel particular construit inca din secolul 16, a inceput in 1973, la moartea artistului. Nevrand sa plateasca impozite, familia acestuia a speculat o lege care era actuala la acel moment si care spunea ca orice artist poate fi iertat de plata taxelor printr-un angajament in care se obliga sa ofere cateva piese de arta statului. Ei bine, familia lui Pablo Picasso a donat nu mai putin de 5000 de tablouri, desene si schite, permitand astfel statului francez sa puna bazele unui muzeu.

muzeul picasso paris 7

muzeul picasso paris 6

muzeul picasso paris 5

muzeul picasso paris 4

muzeul picasso paris 3

muzeul picasso paris 2

muzeul picasso paris
In ultimii 5 ani, muzeul a fost renovat cu pretul a 52 de milioane de Euro. In general, incasarile muzeului sunt de 2,5 milioane de Euro pe an. Totusi, cum muzeului i-a fost marita suprafata de vizitare, este asteptata o serie de cresteri a numarului de vizitator, implicit o serie de cresteri in incasari. Astfel, muzeul isi va plati mai bine de 70% din cheltuielile anuale fara ajutor de la municipalitate.