close
Destinatii ⇣EuropaFranta

Cannes – statiunea celebra si chic a Coastei de Azur

Cand spunem Cannes ne gandim la celebrul festival de film de la Cannes care este organizat in fiecare an aici in luna septembrie si reprezinta unul din cele mai fastuase evenimente din lumea cinematografica. In acelasi timp Cannes este un oras frantuzesc in care mereu este agitatie, indiferent ca este zi sau noapte strazile sunt pline de forfota creata de turisti, dar si de localnici.

oferta-sejur-cannes2

oferta-sejur-cannes6

Localizare:

Cannes este un oras in sud-vestul Frantei, in departamentul Alpes-Maritimes in regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur si este situat pe malul Marii Mediteranene. Acesta se afla la doar 50 km distanta de un alt oras important al Frantei: Nisa.

harta-cannes

Cum ajungeti aici:

La Cannes puteti ajunge fie pe cale aeriana, cu avionul, fie cale cale terestra cu masina personala. Trebuie sa va spunem ca companiile aeriene nu opereaza curse directe din Romania la Cannes si ca veti face cel putin o escala. Avantajul este ca pe aeroportul din regiune opereaza companii low-cost, dar preturile sunt putin mai mari ca in restul Europei. De altfel Franta este o tara cu preturi destul de mari indiferent de serviciu. Daca alegeti sa faceti un info trip de familie ruta pe care puteti merge cu masina este:

Arad – Vama Nadlac – Budapesta – Ljubljana – Mestre – Padova – Genova – Nice – Cannes. Trebuie sa va spunem ca veti parcurge o distanta de aproximativ 1.900 km si veti face cam 21 de ore pana la destinatie. Avantajul este ca veti putea sa admirati in drumul vostru unele din cele mai frumoase orase ale Italiei.

oferta-sejur-cannes

Ce va recomandam sa vizitati aici:

1. Muzeul de Arta si Istorie al Provinciei – este gazduit de o casa veche ce dateaza din secolul al 18-lea si care va ajuta sa treceti in revista principalele momente istorice, dar si culturale ale Cannes-ului. Aici veti avea ocazia sa observati artefacte din perioada preistorica a orasului si evolutia acestuia de-a lungul timpului. Iar dupa o vizita in istorie puteti face o plimbare prin gradinile colorate cu flori ce inconjoara muzeul.

sejur-cannes

2. Musee de la Mer – este construit fix pe malul marii si se afla intr-un palat-fortareata. De altfel palatul a fost in trecut si penitenciar si tocmai de aceea aici veti avea ocazia sa admirati exponate ale acelei perioade. Pe langa aceste exponate va vor incanta privirile si cateva colectii arheologice subacvatice.

oferta-sejur-cannes3

3.  Notre Dame d’Esperance aceasta este cea mai veche biserica din Cannes. Arhitectura sa prezinta o serie decoratiuni ce combina stilul gotic cu cel renascentist.  Biserica este situata in vechiul port din Cannes si ofera vederi panoramice catre noul port. De altfel picturile si sculpturile din interior va vor lasa fara cuvinte.

oferta-sejur-cannes4

Cand sa vizitati Cannes:

Pentru ca este un oras-statiune situat pe malul Marii Mediterane cu siguranta cea mai propice perioada de vizitare este in timpul verii. Tot atunci trebuie sa stiti ca preturile parca explodeaza aici. Foarte multe celebritati aleg sa isi petreaca vacanta ala Cannes si tocmai de accea comerciantii locali incearca sa profite si sa prospere cat mai mult posibil. O alta perioada a anul in care ar trebui sa fiti aici negresit este in luna septembrie cand are loc festivalul de film. Strazile sunt invadate de oameni, celebritati si jurnalisti. Cu siguranta este cea mai activa luna din an pentru Cannes si este momentul in care se transforma si devine de nerecunoscut!

oferta-sejur-cannes5

oferta-sejur-cannes1

 

Tags : sejur cannes