close
Diverse turism

Traditii de Sf. Ion in aceasta zi unica a anului!

In primul rand vom incepe prin a ura “LA MULTI ANI!” tuturor celor care astazi isi serbeaza ziua numelui. Va dorim sa fiti mereu veseli si sa reusiti sa va indepliniti toate visele, sa nu uitati sa zambiti in fiecare zi. In aceasta zi importanta din an pentru toti ortodocsii va dorim sa petreceti cu fast si sa va bucurati de numele pe care il purtati. Pentru ca este o zi speciala, poporul roman are si o serie de traditii de Sf. Ion pe care le respecta cu sfintenie.

traditii-sf-ion

Sa nu uitam ca sarbatoarea Sf. Ion reprezint sfarsitul sarbatorilor de iarna. Cei care au facut brad de Craciun astazi trebuie sa il dezpodobeasca. Traditia spune ca bradul de Craciun trebuie sa stea in casa pana dupa Boboteaza pentru a aduce spor casei.

Nu uitati sa fiti cei mai veseli astazi si sa va bucurati de fiecare clipa a acestei zile. Se spune ca cei care sunt veseli astazi vor fi asa tot restul anului si vor avea parte numai de bucurii. Cei care plang in aceasta zi vor avea parte numai de nenororciri pana la sfarsitul anului in curs.

traditii-sf-ion3

O traditie respectata de locuitorii din Maramures se numeste Vergelul. In aceasta zi fetele nemaritate pregatesc cosuri cu merinde cat mai ales si bauturi. Feciorii din sat merg sa ia fetele din casa lor si sa le duca in duca in curtea unde se sarbatoreste Vergelul. Cuplurile ce se formeaza in timpul acestei petreceri se vor casatori anul acesta sau cel care urmeaza.  Este un fel de traditie care reuseste sa le aduca noroc fetelor care nu reuseau pana acum sa se marite!

traditii-sf-ion2

Se mai spune ca Sf. Ion este protectorul copiilor, iar femeile care sunt insarcinate trebuie sa se roage in aceasta zi sa nasca un copil sanatos fara nicio complicatie medicala. Acei copii care se nasc astazi vor avea noroc toata viata lor.

traditii-sf-ion1

In  dimineata sarbatorii de Sf. Ion trebuie sa va sfintiti casa cu agheasma luata cu o zi inainte de la biserica pentru sporul casei si noroc pentru toti membrii familiei. De asemenea cei care locuiesc in aceasta casa dupa stropirea cu agheasca vor fi feriti de boli intreg anul.

Click Travel ureaza petrecere minunata sarbatoritilor si e alaturi de voi pentru a face cadouri unice!

Tags : traditii sfantul Ion