close

Pe Glob există orașe pline de culoare unde turiștii pot merge în vacanță. Iată câteva dintre ele:

Guanajuato, Mexico
Orașul aflat în Patrimoniul Mondial  UNESCO are  clădiri colorate în verde, roşu, galben şi portocaliu.  Străzile înguste, edificiile în stil baroc şi neoclasic, precum şi Catedrala Nuestra Señora de Guanajuato vopsită în roșu și galben sunt obiective turistice importante.

Insula Procida, Italia

Această insulă de pe coasta Napoli este deosebită. Pe străzile înguste sunt clădiri în culori vii. În portul Marina Corricella, pescarii şi-au pictat casele în culori deosebite pentru a fi recunoscute ușor de pe mare.

Orașul Menton, Franța

Este Perla Rivierei Franceze. Se găsește la granița cu Italia. Printre obiectivele turistice de acolo se numără Muzeul Jean Cocteau și Bazilica Sfântului Arhanghel Mihail.

Guatapé, Columbia

Orașul are pieţe atrăgătoare cum ar fi Plaza de Zocalos, dar şi clădiri cu ferestre, obloane și uși pictate. Sunt pictate inclusiv animale precum cai și câini.

Chefchaouen, Maroc

Aflat în Munţii Rif din Maroc, acest oraş este cunoscut drept „oraşul albastru”. Pe străduţele pietruite sunt edificii vopsite în albastru. Unii spun că locuitorii de acolo au ales această culoare pentru combaterea ţânţarilor,  alţii susțin că locuitorii evrei care fugeau de inchiziţia spaniolă au folosit albastru pentru a simboliza cerul şi raiul.

Sighișoara, România

Orașul medieval din zona istorică a Transilvaniei are  clădiri pictate în culori precum galben, roz şi verde.

Jaipur, India

Culoarea  predominantă este rozul. Regele Sawai Ram Singh a pictat orașul în această culoare în 1876 pentru a pregăti vizita Prinţului Albert şi a Reginei Victoria în India. Jaipur şi-a păstrat culoarea roz de atunci.

Juzcar, Spania

Se găsește în provincia Malaga. Juzcar a fost vopsit în totalitate în culoarea albastră în vara anului 2011 în urma unei campanii promoţionale pentru filmul „Ştrumfii”. Era ceva temporar, dar turiștii au fost încântați de acele clădiri colorate. Localnicii au votat astfel pentru păstrarea acestei culori.

 

Tags : coloratelumeorase