close

Pe Glob există grădini deosebite care vă vor încânta prin frumusețea lor.

Iată câteva dintre ele:

Grădinile din orașul italian Tivoli

Tivoli se găsește la 40 de kilometri de Roma.

Cel mai celebru obiectiv turistic din Tivoli este Villa d’Este. Grădinile acestei vile au inspirat numirea altor grădini, oraşe, stadioane, festivaluri de muzică, dar și a unor echipe de fotbal după oraşul Tivoli. Vila și grădinile sunt în Patrimoniul Mondial UNESCO  din 2001, fiind un exemplu al stilului renascentist italian. Acolo sunt și fântâni extraordinare.

Miracle Garden din Dubai

Dubai Miracle Garden găzduiește peste 50 de milioane de flori, toate  într-o varietate de sculpturi imense și modele. A fost deschisă pe 14 februarie 2013. Se întinde pe o suprafață de 7 hectare.

Gardens by the Bay din Singapore

Este singurul loc unde puteți vedea copaci solari. Sunt 101 hectare care seamănă de sus cu o orhidee uriaşă. Rădăcinile sunt serele, frunzele sunt formele de relief, mugurii sunt potecile, rădăcinile liniile de transport şide comunicaţii, iar reţeaua de flori, grădinile.

Puteți admira și livezi de măslini, poduri suspendate, case în copaci, trambuline.

Vizita este gratuită. Puteți să vă plimbați în aceste grădini de la 9.00 dimineața până la 21.00.
Pentru o priveliște de sus a oraşului-grădină, costul unui bilet este de aproximativ 5 dolari. Urcați cu liftul până la un bistro care se găsește pe cel mai înalt copac, la aproape 50 de metri înălţime.

Trunchiurile copacilor sunt  grădini verticale cu peste 200 de specii de flori exotice, fiind făcute din tuburi de beton înconjurate de o structură metalică. La ore fixe, seara, copacii oferă un spectacol de lumini şi muzică. Inaugurate în 2012, grădinile pimesc anual peste 1,5 milioane de turişti din toată lumea.

În perioada 21 iulie-3 august 2018, în aceste grădini va avea loc Singapore Garden Festival.

Grădinile Palheiro, Funchal, insula Madeira

Aceste grădini din orașul portughez Funchal merită vizitate. Una dintre plantele din Palheiro este Geranium.

Pe insula Madeira cresc și gladiole.

Grădinile Kew și Bowood  din Marea Britanie

În Grădinile Kew există Palm House. În seră puteți admira și un palmier cycas din 1775  din Africa de Sud. În Waterlily House puteți vedea un palmier de Madagascar, nuferi și pini de Wollemi.

Gădinile Bowood au fost create în 1851. Au terase, balustrade și trepte.

 

 

 

Tags : gradinilumespectaculoase