close

Cand spunem Brazilia imediat ne vin in minte doua lucruri: statuia gigant a lui Iisus si Carnavalul de la Rio de Janeiro. Tocmai despre cel mai vesel si cel mai cunoscut eveniment din America de Sud vom vorbi astazi. Carnavalul de la Rio de Janeiro incepe anul acesta pe 28 februarie si tine 4 zile. In tot acest timp orasul si plajele rasuna de veselie, muzica si dansuri. La fiecare colt de strada misuna mii de turisti atrasi de granduarea acestuia. Localnicii se costumeaza cat mai provocator si incep sa isi arate veselia. In tot acest timp orasul parca nu doarme. Este intr-o continua miscare!

carnavalul de la rio (1)

carnavalul de la rio (2)

Cea mai renumita parte a canavalului este reprezentata de carele alegorice si femeile imbracate destul de sumar care ii incanta pe localnici, dar si pe turisti cu miscarile lor lascive. Fara dar si poate acesta este unul din cele mai mediatizate evenimente turistice de pe teritoriul intregii planete. Nu exista persoana care sa nu fi auzit si care sa nu isi fi dorit sa mearga cel putin o data aici si sa simta veselia oamenilor. Sa nu uitam ca americancele din Sud sunt considerate a fi unele din cele mai frumoase si mai sexy femei de pe glob. Deci acestea vor reusi sa fascineze pe oricine ajunge aici in timpul carnavalului si nu numai.

carnavalul de la rio (3)

Pe toata perioada carnavalului absolut toata lumea este costumata si intra in frenezia unica in lume a orasului. Toate plajele sunt pline de oameni care nu fac altceva decat sa se distreze, fiecare in felul sau. Turistii priceputi in ale dansului intra in jocul localnicilor si incep sa danseze cu ei. Ceilalti se multumesc sa admire si sa consume bauturile localnice.

In fiecare noapte se organizeaza petreceri cu o tematica diferita, iar costumatiile celor din organizare se schimba. Sunt persoane care se pregatesc pe intreaga perioada a anului special pentru carnavalul de la Rio. Sa nu mai discutam de costumele foarte extravagante care sunt pregatite cu mult timp inainte si sunt gandite pana la cel mai mci detaliu. O mica semanare a acestui carnaval cu cel de la venetia este ca oamenii se picteaa pe fata sau aleg sa poarte masti.

Si aici ei se ascund in spatele unei masti si se comporta fix asa cum si-ar dori sa fie in fiecare zi. Fara constrangerile si aparentele pe care societatea ii obliga sa le poarte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

carnavalul de la rio (6)

Carnival in Rio de Janeiro; Parade

Revellers of the Unidos da Tijuca samba school participate in the annual Carnival parade in Rio

Travelica ar vrea sa mearga anul acesta la RIO si sa se bucure de cel mai frumos festival al lumii. Daca vreti sa stiti mai multe despre carnaval va astept cu intrebari in rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email ! Hai sa ne planuim impreuna o excursie in tara veseliei si energiei inepuizabile: Brazilia !

Tags : Carnavalul de la Rio