close

Cand spunem Singapore ne gandim la unul din cele mai frumoase orase din lume. De fapt el este un oras-stat insular din Asia de Sud-Est. Trebuie sa va spun ca in momentul in care veti ajunge aici va veti simti intr-o alta dimensiune a spatiului. Si asta pentru ca totul este deosebit de tehnologizat, cu cladiri zgarie nori si tot felul de arhitecturi ciudate. Daca mai adaugam ca veti avea ocazia sa vedeti una din cele mai frumoase piscine din lume. Este vorba de piscina Infinit ce uneste cele 3 cladiri ale complexulului Marina Bay Sands.

Arhitectii si constructorii au situat aceasta piscina chiar deasupra cladirilor, la 200 metri inaltime si are forma unui vapor. De altfel s-a creat imaginea vizuala din departare cum ca aceasta tinde catre infinit.

singapore6

singapore3

Dintre locurile celebre din Singapore, Travelica va recomanda sa vedeti si:

1. “Super Copacii” – unul din cele mai noi concepte ecologice si estetice a autoritatilor locale. Deci vizita la Singapore nu este completa fara o plimbare pe langa gigantii copaci sau pe pasarelele ce ii leaga unii de altii. Pe timpul noptii imaginea este incredibila pentru ca sunt luminati printr-un sistem de luminite multi colore. Sistemele de iluminat sunt alimentate 100% de energia solara, iar pe timp de ploaie sunt conceputi sa colecteze apa pentru a uda serele ce ii inconjoara. In acelasi timp sunt prevazute cu un sistem ce filtreza si improspateaza aerul inconjurator.

copaci_singapore

2. Muzeul de Arta si Stiinta – este unul privat si face parte din complexul Marina Bay Sands amintit mai sus. Forma sa este una inedita, imitand floarea de lotus, dar la o dimensiune multe mai mare. Muzeul are o suprafata de 6.000 metri patrati si gazduieste un numar de aproximativ 21 de galerii. Astfel aici veti vedea exponate vechi ale artei si stiintei, dar si cele mai noi concepte create de oamenii de stiinta locali si internationali. Va garantez ca nu va veti plictis aici, ba din contra nu veti mai vrea sa plecati.

singapore1

3. Marine Life Park  este unul din cele mai mari aparcuri acvatice din lume. Toate vietatile marine vor fi extraordinar de aproape de voi incat veti avea impresia sa voi faceti parte din habitatul lor. Faptul ca ele traiesc intr-o lume artificiala acum nici nu va fi remarcat. Atat de realiste au fost create acele acvarii gigant.

singapore7

Singaporele este un oras pe care il puteti vizita in orice perioada a anului. Numai ca trebuie sa tineti cont de faptul ca este destul de exclusivist. Preturile la cazare aici nu sunt printre cele mai mici. Dar daca ne gandim la facilitatile oferite de fiecare resort in parte cu siguranta isi merita toti banii. Si sa mai adaugam pretul biletului de avion. Si acesta este destul de piperat. Cursa dureaza cam 15 ore, asta in functie de compania de zbor aleasa si perioada in care veti calatorii.

singapore4

singapore2

Stiu ca preturile de aici depasesc cu mult salariile medii ale persoanelor din Romania, dar va indeman sa mergeti in Singapore daca aveti ocazia. Este un loc pe care il  veti adora inca din primele clipe. Stiu si ca aveti multe curiozitati legate de acest oras, asa ca va stau la dispozitie cu raspunsuri la intrebarile voastre. Trebuie doar sa imi lasati un mesaj in rubrica de comentarii de mai jos sau sa ma contactati direct pe email ! Va voi raspunde cu cea mai mare placere! 🙂

Tags : Singapore