close

Alaturi de Regent’s Park, Kensigton’s Gardens si Richmond Park, parcul Hyde este una dintre cele mai frumoase obiective turistice care pot fi vizitate gratuit. Acest parc face parte din cele patru parcuri regale din Londra (Green Park, St. James Park – care este si cel mai popular, si Kensington Garden’s sunt celelalte 3) si are o suprafata de 140 de hectare, fiind cel mai mare dintre toate. Totusi, nu este nici pe departe cel mai mare parc din Londra, intrucat nici macar nu rivalizeaza cu Richmond Park, care are o suprafata de 955 de hectare.

Istoria acestei locatii incepe in anul 1536, atunci cand zona era inconjurata de garduri, fiind un parc de vanatoare pentru familia regala. El a fost amenajat la ordinele regelui Henry al VII-lea si, pana in anul 1637, accesul a fost permis doar familiei regale si catorva membri foarte bine vazuti ai societatii de atunci. Totusi, Charles 1 a permis accesul liber in 1637.
hyde park 5

A footpath in Kensington Gardens, London. Love the green.

hyde park 2

hyde park 1
Astazi, in Hyde Park se organizeaza frecvent concerte, cat si ample manifestatii. Intre granitele acestui parc au concertat atat Pink Floyd, Bon Jovi si Bruce Sprinsteen, dar si The Rolling Stones. Pentru cine a urmarit Jocurile Olimpice din 2012, parcul Hyde a gazduit proba de triatlon, care a fost castigata de fratii Brownlee, dar si proba de 10 kilometri de inot liber.

Hyde Park se continua cu Kensington Gardens, chiar daca multi oameni spun ca ar fi unul si acelasi parc de fapt. Totusi, cele 2 sunt separate fizic inca din 1728, atunci cand la ordinele Carolinei de Ansbach s-au delimitat cele 2 zone.

Ce-i drept, pentru cine ajunge in acest parc, e foarte usor sa treaca in zona Kensington. In principiu, pentru cine are chef de plimbari lungi, zona e superba si potrivita, plus ca accesul e gratuit.