close

Prin definitie, un city break este o calatorie intr-un oras strain, de regula de 2-3 zile. Astazi o sa vorbim despre cateva lucruri pe care le puteti face intr-un city break in Dubai, un oras tot mai popular si care atrage din ce in ce mai multi turisti pe zi ce trece.

1) Luati taxi pe apa. Costa 1 dirham sa calatoriti intre souks (pietele locale), plus ca puteti vedea peisaje pe care multi oameni care ajung aici nu au habar ca le pot vedea. Panorama marelui oras e superba, plus ca aveti ocazia sa vedeti oameni simpli si chiar sa vorbiti cu ei pentru a afla cum e cu adevarat acest oras.
dubai taxi

2) Burj Khalifa. Nu se poate sa ajungeti in Dubai si sa nu vizitati Burj Khalifa. E cea mai mare cladire din lume, cu o inaltime de 838 de metri. Puntea de observatie este la etajul 124, de acolo de unde cu putin noroc puteti ajunge sa vedeti pana in… Iran; ca sa faceti economie la bani, cumparati biletele de intrare cu cateva saptamani inainte, plus ca daca faceti acest lucru, nu mai trebuie sa stati la coada.
burj_khalifa

3) Stiati ca puteti sa schiati in Dubai? Nu trebuie sa plecati de aici fara sa vizitati „Mall of Emirates”, un complex gigant in care veti intalni brand-urile de top din toata lumea, plus cateva puncte de distractie, printre care si o partie artificiala.
ski_dubai

4) Nu uitati de plaje. Atentie, totusi, caci in Dubai inca se aplica Sharia, legea straveche musulmana, deci nu trebuie sa umblati fara tricou in afara plajelor, iar femeile nu trebuie sa-si ia costume de baie in doua piese.
sunset_beach

5) Pietele sunt un deliciu culinar si nu numai. De la peste la condimente de toate felurile si haine, de toate puteti cumpara din souks-urile locale. Numai bine invatati arta negocierii (ca regula, pretul vanzarii trebuie sa fie sub 40% din pretul cerut initial), plus ca aveti sansa sa vedeti adevarata atmosfera araba.
souks_of_dubai