close
Emiratele Arabe Unite

Dubai, orasul opulentei si al aurului

Oare are cineva vreun dubiu ca Dubai e cu adevarat capitala opulentei si al aurului? In zona urbana cea mai imbracata in aur din lume, Dubai-ul se distinge prin grandozitatea (si poate grandomania dezvoltatorilor), opulenta si numarul foarte mare de recorduri Guinness. Astazi va prezentam cateva aspecte ale acestui oras, care poate o sa va faca sa va planuiti si un concediu aici. Recunosc, nu-i destinatia mea preferata, insa e un loc unic in lume, care probabil merita vizitat.

1) E gazda celui mai luxos hotel de lume, Burj al Arab, singurul hotel de 7 stele din lume. Ganditi-va ca oaspetii primesc iPod-uri si iPhone-uri placate cu aur pe care le pot folosi gratuit in incinta hotelului, iar asta e numai una dintre facilitati.
burj-al-arab-2

2) Daca vreti sa inchiriati o suita in Burj Al Arab intr-o suita prezidentiala sau in oricare alta suita de top, ajungeti sa platiti pana la 35000 de dolari pe noapte, neincluzand consumatia. Da, ati citit bine, e chiar mai mare decat salariul pe un an al unui american de rand.

3) Cel mai scump brunch din lume este in Dubai, in Jumeira Madinat, acolo unde costa 680 de dolari. Vine la pachet cu butler personal, iar in cadrul meniului intra si Dom Perignon.
madinat-jumeirah-06-hero

4) Gazduieste cea mai mare cladire din lume, Burj Khalifa, care are peste 160 de etaje. Va dati seama ce priveliste trebuie sa fie in top?
burj-khalifa-2

5) Aeroportul Dubai’s Al Maktoum e cel mai mare din lume si tocmai a intrat intr-un amplu proces de restaurare, a carui cost ajunge la 32 de miliarde de dolari, in urma caruia se doreste cresterea capacitatii la circa 120 de milioane de turisti anual.

6) Numai in Dubai putea cineva crea insule. Au importat sute de milioane de tone de nisip si au format atat un ansamblu ce are forma unui palmier, cat si un fel de harta a lumii, insulitele din cel de-al doilea proiect fiind de vanzare, astfel incat bogatii sa se poata lauda ca au cumparat cate o tara.
artificial_archipelagos_dubai_united_arab_emirates_iss022-e-024940_lrg