close
Italia

City Break in Venetia – iata un traseu perfect!

Daca va place ideea de city break la Venetia, acest articol pentru voi. Dupa cum stiti din articolele trecute, autoritatile locale au inceput sa ia masuri punitive impotriva unor turisti, respectiv sa impuna o legislatie ceva mai ferma pentru a stopa distrugerea orasului ca urmare a numarului foarte mare de turisti, motiv pentru care trebuie sa planuiti totul din timp.

Dacca nu stiati, chiar astazi a inceput Carnavalul de la Venetia, editia 2017, iar numarul de oameni ajunsi aici este de-a dreptul infernal. Festivalul va tine pana in 28 februarie, insa despre asta discutam intr-un alt articol.

Ce sa faceti in Venetia? Sigur, sa vizitati zonna centrala San Marco, insa pe langa asta, mai puteti petrece timp si in zone ceva mai putin populare, dar poate la fel de spectaculoase, precum Cannaregio, Castello si Giudecca.

Inainte de toate, luati-va un city card pentru a economisi ceva bani. Costa 30 de Euro pentru 48 de ore de persoana, iar cu ajutorul lui aveti acces la toate sistemele publice de transport. Ca sa va faceti o idee cati bani puteti economisi, ganditi-va ca o plimbare cu un vaporetto costa 7,5 Euro.

Puteti incepe acest city break in Venetia in Cannaregio, unde aveti Madona dell’Orto, o biserica catolica din secolul 15 in care se afla cateva dintre celebrele picturi ale lui Tintoretto. Daca ajungeti oricand de miercuri pana duminica, accesul e gratuit.

Mergeti mai apoi spre est spre Fondamenta Contarini, pana ce ajungeti la Scuola vecchia della Misericordia, una dintre cele mai vechi cladiri folosite in scopuri caritabile din lume.

De acolo, mergand pe stradute cale de 5 minute, mergeti la o prajitura. In zona este Pasticceria Didovich, locul cu cele mai bune prajituri maghiare, austro-ungare si italienesti din intreaga Venetie, zice-se.

De acolo, indreptati-va spre T Fondaco dei Tedeschi, unde daca vreti sa aveti parte de o priveliste fantastica intr-un loc de care nu stie multa lume, urcati in varf. Veti avea parte de asa ceva:

De acolo, daca vreti sa nu cheltuiti multi bani, in apropiere se afla Campo della Pescheria, piata pescarilor, care cel mai probabil va fi terminata deja, dar in care veti mai gasi o multime de tarabe cu mancare, legume si fructe, locuri cu preturi ceva mai rezonabile.

De acolo, puteti sa va plimbati in continuare prin parcurile din jur, sau sa luati o gondola daca va tin buzunarele, desi aceasta practica e destul de supraestimata, plus ca in perioadele estivale, preturile sunt mari, iar canalele sunt aglomerate.

In articolele viitoare vorbim cu siguranta despre centrul San Marco si despre ce e de vazut acolo!