close

Republica Coasta de Fildes este o tara din Africa de Vest. Se invecineaza cu Liberia, Guineea, Mali, Burkina Faso, Ghana și are iesire la Oceanul Atlantic in Golful Guineei. Trebuie sa va spun ca acum este destul de dificil sa calatoriti catre aceasta destinatie. Cam prin anul 2002 au avut loc anumite revolte intre guvern si rebeli. In urma acestora putem spune ca s-a produs o ruptura in linistea acestei tari. Daca veti merge in vacanta aici trebuie sa aveti grija pentru securitatea voastra. In general in ultima vreme aici se ajunge cu un grup organizat. Si este cel mai bine pentru ca organizatorii vor lua toate masurile de precautie necesare pentru siguranta turistilor lor.

coasta de fildes (1)

Dar in afara de aceasta situatie, trebuie sa stiti ca este un loc de poveste. Intreaga tara este mai degraba un platou foarte vast, doar in partea nord-vestica veti intalni cativa munti. Plajele lor sunt de poveste si daca mai adaugam iesirea la Oceanul Atlantic, cu siguranta veti lauda alaturi de noi frumusetea Coastei de Fildes.

coasta de fildes (4)

Aici totul poate fi explorat. De la zone cat mai departe de civilizatie pana la orasele pline de agitatie. Si daca vorbim de orase, in topul lor se afla capital tarii: Yamoussoukro. Este un oras ce se diferentiaza de toate cele pe care le intalnim pe continentul afican. Are un aer foarte cosmopolit, dar pastreaza si cladirile vechi. Aici se intalneste o replica a Bazilicii Sf. Petru din Roma, la aceleasi dimensiuni. Se pare ca o parte din Europa si-au dorit sa o aiba cu ei. Desi se spune ca Africa este un continent sarac, aici se distruge acest mit. Yamoussoukro este foarte dezvoltat. Inclusiv arhitectura lui este una inedita. Daca pana acum nu ati mers pe o autostrada etaja, ei bine aici veti avea aceasta ocazie.

coasta de fildes (2)

Cel mai interesant este ca mai toate orasele au in vecinatatea lor paduri tropicale. Sa nu uitam ca aici este extraordinar de cald. Altfel plantele iubitoare de caldura au avut un habitat prielnic pentru a se dezvolta. Iar padurile acestea va vor fura cu totul: cascade de toate dimensiunile, arbori de bambus la fiecare pas, pasari colorate, animale unice in lume. Imi permit sa spun ca totul este parca un festival al coabitarii omului cu natura salbatica. Am ramas placut impresionat de faptul ca nu au schimbat foarte mult natura. O lasa sa isi exercite personalitatea si se bucura in fiecare clipa de frumuseatea ei.

coasta de fildes (3)

Daca Coasta de Fildes nu ar avea aceste probleme de siguranta, ar fi fara dar si poate cea mai frumoasa destinatie din Africa. Va astept intrebarile in rubrica de comentarii a articolului sau pe email !

Tags : Coasta de Fildes