close

Caracas este capitala Venezuelei, dar si centrul administrativ, financiar, cultural si comercial al tarii. Pot spune ca am ramas placut impresionat de frumusetea acestui oras. Are destul de multe spatii verzi combinate cu cladiri noi si inalte. Este o comuniune a naturii si viteza dezoltarii pe verticala a oraselor de azi. Asa ca puteti sa mergeti la pas si sa admirati frumusetile orasului. Inclusiv aici veti intalni oameni veseli si pasionati de dans. Sa va amintim ca Venezuela are unele din cele mai frumoase femei din lume? Deci pe langa obiectivele turistice, veti putea sa admirati frumusetea feminina pe ritmuri de salsa.

caracas venezuela (4)

caracas venezuela (1)

Localizare:

Orasul este situat in centrul tarii, la aproximativ 15 km de Marea Caraibilor. Acesta este separat de mare prin intermediul Parcului National El Avila.

harta-caracas

Cum ajungeti aici:

Caracas fiind situat pe un alt continent care este destul de tara noastra, poate fi accesat doar pe cale aeriana. Asa ca cea mai avantajoasa si rapida metoda de ajunge in Venezuela este cu avionul. Trebuie sa stiti ca nu exista zbor direct si veti face cel putin o escala. Iar escala poate sa fie de la cateva ore pana la o zi. Asta numai in functie de compania aeriana aleasa, orarul de zbor si costurile biletului de avion.

caracas venezuela (3)

Daca ajungeti in Caracas trebuie sa vedeti:

1.Parcul National El Avila – acesta este cel mai mare parc din tara si reuseste sa faca legatura dintre Caracas si Marea Caraibilor. Tot aici veti putea sa explorati cel mai important munte din vecinatatea orasului: Avila. Pentru a ajunge in varf puteti alege sa mergeti cu telecabina. Sau puteti face o plimbare pana sus si veti putea observa cum treptat incepeti sa fiti deasupra orasului. Privelistea este incredibila. Veti vedea orasul pe de o parte, iar pe cealalta parte intinderea parcului si in zare marea.

Parcul National El Avila

2. Complexul Cultural Teresa Carreño – acesta este cel mai important teatru din oras si este situat in zona culturala a acestuia. Marile evenimente de profil mereu vor fi gazduite de zidurile complexului.

3. Biserica San Francisco – este locul ce detine la interior unele din cele mai frumoase picturi in materie de arta religioasa. Acestea au rezistat trecerii timpului si au fost reconditionate pe parcursul anilor. Biserica se poate mandri cu faptul ca aici este inmormantat Simón Bolívar, eliberatorul Venezuelei si de altfel tot aici acesta a fost proclamat ca personalitate de seama a tarii.

San Francisco
4. Muzeul de Arta Contemporana – veti putea admira opere ale celebrului pictor Picasso. In acelasi timp acesta gazduieste picturi ale artistilor din Venezuela, dar si de peste hotare. Muzeul are una din cele mai bune colectii de arta moderna din America de Sud.

muzeul de arta contemporana caracas

5. Palacio de Miraflores – este una din cladirile ce au rezistat cutremurului din 1900 din Venezuela. Acesta astazi este resedinta pentru cei ce se afla in conducerea tarii. Poate fi vizitat intr-un grup organizat. Bineinteles ca nu este permis accesul in toate incaperile sale. Palatul a fost declarat monument istoric national inca din anul 1979.

palacio-de-miraflores

Cand sa vizitati Caracas:

Minunata si vibranta capitala a Venezuelei este mereu acolo pentru a va intampina cu vreme frumoasa, evenimente de tot felul si o mancare fantastic de buna. Asa ca o puteti vizita in orice perioada a anului. Aici vremea e mereu placuta, ideala pentru stat la soare, pe sezlong. Sa nu uitam ca orasul este destul de aproape de mare. Si daca nu mai vreti plimbari si vizite pe la obiectivele turistice, va puteti urca in masina si urmatoarea oprire va fi plaja. Este un oras care are grija de turistii aventuriei oferindu-le escapade pe muntele Avila. Si cei mai linistiti sunt luati in calcul. Pentru ei exista cafenele, parcuri, teatre si tot soiul de alte evenimente. Va garantez ca veti indragi oamenii si orasul in sine.

caracas venezuela (2)

Daca vreti sa stiti mai multe si ce ati mai putea face in Caracas va astept intrebarile in rubrica de comentarii a articolului sau pe email !

Tags : caracasvenezuela