close
Destinatii ⇣

Colosseumul gazduieste si astazi istoria in forma sa pura!

Colosseumul este unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice ale Romei si cu siguranta o cladire ce inca tine istoria vie prin intermediul constructiei sale. Constructia se intinde pe o suprafata de aproximativ 2 hectare, iar lucrarile la ridicarea lui au durat 10 ani, incepand in anul 70 d. Hr. Eu consider ca acesta este fara dar si poate cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman.

colosseum-roma (2)

Coloseumul este o structura imensa, ce masoara 188m lungime, 156 latime si 48m inaltime. Coloseumul putea primi in jur de 55.000 de spectatori care puteau intra in incinta prin nu mai putin de 80 de porti. Cladirea are patru etaje, ultimul dintre acestea continea locuri pentru clasele inferioare si pentru femei. Cel mai jos dintre etaje avea locuri rezervate pentru cetatenii cei mai de seama ai Romei. Sub nivelul solului se gaseau camere si custi pentru animalele salbatice si dispozitive mecanice cu ajutorul carora custile puteau fi ridicate pentru ca animalele sa apara direct in mijlocul arenei.

colosseum-roma (3)
_MG_8633

Capacitatea impresionanta a Colosseumului necesita un sistem de acces si de evacuare eficient, astfel arhitectii acelor vremuri au conceput solutii similare celor pe care le intalnim azi la stadioanele moderne.  La parter existau 80 de intari, dintre care 76 erau destinate spectatorilor de rand. Fiecare intrare era numerotata, precum si fiecare scara.

colosseum-roma (5)

In momentul in care veti ajunge aici va va fi imposibil sa nu va ganditi cate orori si crime s-au produs aici numai pentru ca mai marii acelor vremuri aveau placeri macabre pe care voiau sa si le puna in practica. Asa ca pe langa constructia impresionanta, Colosseumul are o incarcatura emotioanala si mai mare si ca poarta povestea fiecarui suflet ce a pierit aici.

© John Bragg 2008, All Rights Reserved

Daca ajungeti aici trebuie sa stiti:

Adresa: Piazza del Colosseo, 1, 00184 Roma, Italia

Program de vizitare: zilnic, cu exceptia Craciunului si Anului Nou, intre orele: 08:30 – 14:30.

Tarife acces

Numar de vizitatori anual: aproximativ 5.113.920

Tags : colosseum roma