close
Destinatii ⇣

Castelul Chillon face legatura trecutului cu prezentul!

Cred cu totii apreciem peisajele incredibile ale tinutului Elvetian si a imaginilor oferite de Alpi. Astazi vreau sa ma opresc putin in Geneva. Este al doilea cel mai mare oras al Elvetiei si se afla la granita dintre aceasta si Franta. Acesta este inconjurat de frumusetea muntilor Alpi care se reflecta parca in arhitectura cladirilor. Pentru ca este langa tinutul francez putem spune ca a adoptat o mare parte din romantismul acestei tari. Sustin cu tarie ca Geneva este unul din locurile in care toti indragostitii se vor simti rasfatati si privilegiati. Iar acest oras incredibil are o atractie turistica ce dateaza inca din perioada medievala si isi mentine chiar si azi arhitectura acelor vremuri: Castelul Chillon.

catelul-Chillon-geneva (1)

 

Castelul Chillon este situat pe lacul Geneva, chiar la baza muntilor Alpi. Este un loc superb in primul rand prin peisajele din jurul sau. In al doilea rand este plin de istorie veche de mai bine de 1000 de ani. De-a lungul timpului acesta a fost sursa de inspiratie pentru marii artisti ai lumii ca Jean-Jacques Rousseau sau Victor Hugo. Fiecare fire boema venea aici pentru a se reculege si a isi “culege” energia pozitiva.

catelul-Chillon-geneva (2)
catelul-Chillon-geneva (3)
catelul-Chillon-geneva (4)

Prima referinta despre castel a fost scrisa in anul 1160. Acesta este construit pe o stanca ce sta la intrarea in lacul Geneva si se poate constata cu ochiul liber ca a avut inca de la inceput o pozitie strategica. Castelul reuseste sa controleze vizual chiar si azi spatiului ingust al pasajului dintre lac si munti pe aceasta ruta nord-sudica majora. Chiar daca nu se stie nimic despre existenta unui castel in Evul Mediu, vestigiile arata ca cea mai veche constructie apartine acelui loc din secolul al XI-lea. Din a doua jumatate a secolului al XII-lea, Castelul Chillon a apartinut contilor de Savoy. A fost complet modificat si extins in secolul al XIII-lea peste fundatia existenta.

catelul-Chillon-geneva (6)
catelul-Chillon-geneva (5)
catelul-Chillon-geneva (7)
catelul-Chillon-geneva (8)

Daca ajungeti la Castelul Chillon trebuie sa stiti:

Adresa: Avenue de Chillon 21, Geneva

Orar de vizitare:

Aprilie – Septembrie: 09:00 – 19:00 ( ultima intrare se face la 18:00)

Octombrie : 09:30 – 18:00 ( ultima intrare se face la 17:00)

Noiembrie – Februarie: 10:00 – 17:00 ( ultima intrare se face la 16:00)

Martie: 09:30 – 18:00 ( ultima intrare se face la 17:00)

Tarife acces:

Adulti: 12.50 CHF

Copii ( cu varste intre 6 si 16 ani): 6 CHF

catelul-Chillon-geneva (9)
catelul-Chillon-geneva (10)
Tags : castelul chillongeneva