close
BulgariaDestinatii ⇣Europa

Concediu in Bulgaria? Iata cateva informatii bune de stiut

A devenit aproape o regula pentru multi dintre romani sa isi faca concediul in Bulgaria si nu pe litoralul romanesc. In fond, e mai ieftin, conditiile de cazare sunt mai bune, si Bulgaria  (sau mai bine zis statiunile apropiate de granita cu Romania) e o destinatie foarte usoara pentru romani.

Totusi, daca planuiti ca vacanta din vara asta sau urmatorul concediu sa il faceti la Albena, la Balcik, la Nisipurile de aur sau oriunde altundeva pe litoralul bulgaresc, iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tineti cont:
1) asigurarea de sanatate e prea ieftina ca sa nu fie cumparata. In cazul in care apar probleme ce necesita ingrijiri medicale, o astfel de asgiruare (a carui pret nu depaseste 30 de lei pentru un sejur clasic) poate face diferenta intre a avea de plata pana la 50.000 de Euro si a nu avea de plata nimic. Puteti sa cumparati o astfel de asigurare de la orice agentie de turism.

2) asigurarea storno nu este obligatorie, insa poate fi de folos. In fond, oricand exista riscul ca ceva sa intervina si sa fiti nevoiti sa va amanati concediul. Fara o astfel de asigurare e imposibil sa va primiti banii inapoi, motiv pentru care noi v-o recomandam calduros.

3) ca regula generala, daca in mijlocul sezonului inca mai exista multe locuri neocupate intr-un hotel, asta ridica automat semne de intrebare. Din experienta, locurile de cazare disponibile in cele mai bune hoteluri se epuizeaza foarte repede, motiv pentru care noi recomandam sa va achizitionati concediul cu cateva luni inainte si sa nu va bazati pe ofertele de tip last minute.
sunny beach
4) romanii sunt cei mai prezenti turisti pe litoralul bulgaresc, in special in statiunile din nord. Estimarile arata peste 60.000 de turisti romani in fiecare sezon estival pe plajele din Sunny Beach, Obzor, Balcik etc, fiind urmati de greci, macedoni, rusi, englezi, etc. Daca vreti un concediu in preajma a cat mai putini conationali, orientati-va spre statiunile mai din sud, care chiar daca sunt mai aglomerate (datorita apropierii de nodurile aeriene principale ale Bulgariei), sunt relativ putin populare printre romani.

Tags : vacanta bulgaria