close

Danemarca este vizitată de pasionaţii de călătorii pentru istoria sa, cultură, peisaje. Această ţară europeană se află pe Peninsula Iutlanda şi are 482 de insule. Are graniţă doar cu Germania.

Regatul danez a fost întemeiat în secolul 10 de Regele Gorm cel Bătrân. În secolele 15-17 a cunoscut o perioadă de înflorire.

Copenhaga

Este capitala Danemarcei din anul 1417.

Arhitectura veche se îmbină cu cea avangardistă.

 

Iată câteva obiective turistice din Copenhaga:

Castelul Rosenborg Slot- clădire istorică 

Acest edificiu a fost construit de Regele Christian al IV-lea al Danemarcei. Este Muzeu Regal. Colecțiile atestă evoluția seculară a monarhiei daneze. La subsol sunt expuse bijuteriile Coroanei.

Cartierul Latin 

Este una dintre cele mai vechi zone, clădirile datând din secolul 17. Aici se găsește Universitatea din Copenhaga unde se vorbea limba latină. În prezent, în acest cartier sunt și magazine, cafenele.

 

Statuia Micii Sirene

Sculptura numită Den Lille Havfrue, simbolul capitalei daneze, a fost comandată în anul 1909 de Carl Jacobsen, om de afaceri în domeniul berii.

Opera a fost realizată în 1913 de Edvard Eriksen care a avut-o model pe soția sa.

Trekroner

Fortul din secolul 18 a fost folosit doar o dată,  la data de 1 aprilie 1801, când s-a tras cu tunul asupra flotei britanice.

Grădinile Tivoli

Pe lângă grădinile în miniatură unde sunt peste 100.000 de flori există un parc de distracții, o sală de concerte, scene în aer liber unde au loc inclusiv spectacole de circ.

Teatrul de Operă

A fost deschis în ianuarie 2005. Sala de concerte are o acustică deosebită. Tavanul are peste 100.000 de foițe de aur.

Tags : copenhagadestinatieturistica