close
aqaba2

În perioada martie-iunie 2018 și septembrie-noiembrie anul curent vor fi curse charter spre Iordania. Destinația este orașul Aqaba, celelelalte atracții turistice pe care le puteți vizita în sudul țării fiind Petra și deșertul Wadi Rum.

Aqaba este cel mai mare port comercial. Este locuit dinaintea anului 4000 î.Chr. datorită poziției strategice din Asia, Africa, Europa. Cea mai veche scriere în limba arabă a fost descoperită pe muntele Jabal Ram, situat la 50 de kilometri de Aqaba.

Regatul Ierusalimului conducea zona în secolul 12 și a construit multe fortărețe.

Orașul este recunoscut și pentru plajele cu nisip fin, putându-se practica și sporturi nautice.

În Aqaba există 18 piscine în aer liber.

Marea Roșie de acolo și coralii sunt alte lucruri interesante pentru pasionații de excursii.

Muzeul Arheologic din Aqaba propune vizitarea vestigiilor  caselor din Epoca Bronzului aflate în apropierea orașului. Muzeul găzduiește, printre altele, artefacte din secolele 7-12 d.Chr, o piatră cu versete din Coran, dar și monede care aparțin Regatului Marocului.

Petra

Acest oraș sculptat în piatră, întemeiat de Nabatei, deține peste 800 de monumente. A fost locuit din Preistorie. Se găsește între Marea Roșie și Marea Moartă.”Orașul Roz” are un canion spectaculos de aproape 1,2 kilometri numit siq. Petra este înconjurată de munți.

Din 6 decembrie 1985, Petra este în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Wadi Rum

Era locuit încă din secolul 6 î.Chr.

Militarul britanic T.E. Lawrence, cunoscut drept Lawrence al Arabiei a locuit în acest deșert. I-a învins pe turci în câteva bătălii între 1916 și 1918.

Datorită peisajelor deosebite, Wadi Rum mai este numit ”Valea Lunii”. Beduinii încă mai locuiesc acolo.

În Wadi Rum există o Rezervație Naturală de 510 kilometri pătrați, spațiu necesar șopârlelor, sturzilor negri, pisicilor arabe și iepurilor de deșert.

Parcul Arheologic din acest deșert este și el o atracție turistică. Au fost găsite inscripții precreștine despre viața beduinilor de acum 2.000 de ani. În acel parc puteți vizita locul în care s-a odihnit Lawrence al Arabiei la începutul secolului 20.

Tags : chartercurseiordania