close

Republica Mauritius este o ţară insulară africană situată la aproape 900 de kilometri  de Madagascar. Insula de 2.ooo de kilometri pătraţi deține podișuri, lacuri, cratere stinse de vulcan, dar și 217 kilometri de țărm, plaje unde sunt corali.

În Mauritius sunt plantații de trestie de zahăr, cultura tradițională din această țară tropicală.

Insula a fost colonie olandeză în 1638 şi a avut numele prinţului olandez Maurice Van Nassau. Ulterior, francezii și englezii au condus-o. Din 1968, Mauritius este stat independent. În această țară locuiesc inclusiv hinduși, creoli, chinezi.

Parcul Național „Cheile Râului Negru” este un parc național aflat în partea de sud-vest. Este cel mai mare din Mauritius. Se întinde pe o suprafață de 6.754 de hectare. Adăpostește o pădure rară. Sunt 311 specii de plante native și endemice cu flori și 9 specii de păsări care se găsesc numai în Mauritius.

Cheile Râului Negru oferă o priveliște deosebită, inclusiv cascade, acolo putându-se practica și drumeții.

Port Louis este capitala Republicii Mauritius. A fost fondată în 1735 de guvernatorul şi colonistul francez Bertrand-François Mahé de La Bourdonnais. Port Louis are deschidere la Oceanul Indian. Poartă numele  regelui francez Ludovic al XV-lea.

Printre obiectivele turistice din oraș se numără Promenada Le Caudan, Citadella (fortăreață), Catedrala Saint Louis, Catedrala Saint James, Muzeul de Filatelie.

Muzeul de Filatelie din Port Louis  (Mauritius Postal Museum) a fost deschis în 2011. Deține unul dintre cele patru timbre neştampilate Mauritius Albastru, precum şi unul dintre cele patru timbre neștampilate Mauritius Portocaliu.

Insula Cerbilor

Este o insulă în apropierea coastei de est a Insulei Mauritius. Se întinde pe aproape 100 de  hectare. Nu există cerbi acolo, dar are cea mai frumoasă plajă.

Stațiunea Belle Mare Plage

Este o frumoasă stațiune unde au loc două turnee anuale de golf.

Dunele colorate de la Chamarel

Zona mai este numită Pământul în șapte culori. Pământul colorat din Chamarel a devenit una dintre principalele atracții turistice din Mauritius încă din anii 1960. În prezent, dunele sunt protejate de un gard din lemn și nu li se permite vizitatorilor să se urce pe ele, deși pot privi peisajul de la posturile de observare amplasate de-a lungul gardului. Magazinele Curio din zonă vând mici eprubete  cu pământul colorat.
La Chamarel puteți admira un fenomen natural. Culorile au evoluat prin transformarea lavei bazaltice în minerale din argilă.

Cascada Chamarel de acolo are aproape 100 de metri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags : catevalucrurimauritius