close
Destinatii ⇣Diverse turism

Destinaţii inedite din diverse ţări pentru vacanţa de vară

Iată câteva opţiuni de destinaţii inedite pentru pasionaţii de călătorii:

Cirali, Turcia

Este un frumos sat aflat la o oră de oraşul Antalya. Sunt plaje frumoase, munţi şi mare, peisaje deosebite. Acolo, broaştele ţestoase marine sunt una dintre atracţiile turistice. Există şi ruine romane.

Aproape de Cirali are loc un fenomen natural, ”Flacăra Chimerei”, o flacără ce arde pe crestele muntelui de mii de ani, marinarii folosind-o în trecut drept far.

Plaja Zlatni Rat din Croaţia

Se află pe Insula Brac. Îşi modifică forma datorită vântului şi mareei.

Oraşul croat Sibenik

Acest frumos oraş medieval merită vizitat. Printre obiectivele turistice se numără Catedrala renascentistă Sfântul Iacob, biserici vechi  și două cetăți antice (Sfânta Anna şi Sfântul Nicholas).

Catedrala Sfântul Iacob din Sibenik este în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Primăria  datează de la mijlocul secolului al XVI-lea și a fost construită de binecunoscutul arhitect Michele Sanmicheli.

Chipiona, oraş de pe Costa de la Luz, Spania

Costa de la Luz (Coasta Luminii) se găseşte pe coasta vestică a Andaluziei.

Chipiona este un oraş unde  sunt biserici vechi. Plajele se întind pe 12 kilometri, toate având steag albastru pentru calitatea apei şi siguranţă.

Farul din Chipiona are 62 de metri.

Plaja Benirrás de pe insula Ibiza

Se află în partea nordică a insulei. Apa este limpede, iar pinii miros frumos.

Plaja Albă şi Plaja Roşie de pe Insula Santorini, Grecia

Insula Santorini s-a format din fragmentele unui crater vulcanic.

Golfuleţul de lângă Plaja Roșie, în  partea sudică a Insulei Santorini, este cunoscut sub numele de Plaja Albă. Se  aseamănă cu Plaja Roșie, cu pietre negre pe țărm, dar stâncile înconjurătoare sunt albe. Această plajă este accesibilă cu barca sau pe jos de pe Plaja Roșie. Este mai puțin populară decât golful vecin și, prin urmare, mai liniștită.

Plaja Roşie

Se află în apropiere de Akrotiri. Nisipul este roşiatic, iar stâncile sunt vulcanice.

Oia, Insula Santorini

Oia  este cel mai celebru sat de pe insulă.  Este cunoscut în întreaga lume pentru viața liniștită și apusul fantastic, fiind cel mai pitoresc sat. Oia se găseşte în  nordul insulei, la 11 kilometri  de Fira. Este un sat tradițional, cu case fermecătoare şi străzi înguste, biserici cu albastru gălbui și verande cu pânză de soare. La intrarea în sat este un parc auto unde vizitatorii își pot părăsi vehiculul și se pot bucura de plimbări lungi. Vulcanul de aici este mult mai puțin impunător, dar priveliştea este superbă. Oia are mai multe atracții culturale, cum ar fi Muzeul Maritim care găzduiește o mică bibliotecă, obiecte din viața maritimă a zonei și vestigiile unei cetăți venețiene.

Mulți artiști s-au îndrăgostit de acest loc,  stabilindu-se aici. Din acest motiv, satul Oia are multe galerii de artă. Oia are, de asemenea, un port mic, Ammoudi. Bărcile mici vă pot duce  pe Insula Thirassia.

Golful Guincho, Cascais, Portugalia

Are una dintre cele mai bune plaje din Europa. Se pot practica diverse sporturi precum: windsurfing, surfing, kitesurfing.

 

 

 

Tags : destinatiiineditevacanta