close

Anul acesta, parcul cu dinozauri a sărbătorit un an de la deschidere. Recent a fost reconstituit cel mai mare dinozaur zburător din lume. Îl puteţi admira în parcul din Râşnov. Acel dinozaur a fost descoperit în 1978 în Ţinutul Haţegului, în România. Deschiderea aripilor are 12 metri, iar craniul are 3 metri.

Hatzegopteryx se numeşte  cel mai mare animal zburător din lume.  Profesorul Dan Grigorescu de la Universitatea București este cel care a găsit fosilele Hatzegopteryxului. La Dino Parc este şi  o altă premieră: un cuib de 10 ouă reale de dinozaur de  la Tuștea, din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului.

”’Înfricoșătorul zburător din Hațeg”, așa cum a fost botezat, este un motiv de mândrie națională și o premieră mondială pentru mult timp de acum încolo. Acest parteneriat îmi dă o speranță în plus în ceea ce privește domeniul paleontologiei în România”, a precizat profesorul Dan Grigorescu.

dinoparc
dinoparc2

Tot la Râşnov, în perioada 9-11 septembrie are loc Festivalul Gastronomic ZUP. Veţi putea afla care sunt tradiţiile culinare ale zonei. Va fi şi muzică populară, muzică folk.

Tags : dino parcfestival gastronomicrasnov