close

Dublin este capitala Irlandei si din punct de vedere geografic este asezat in inima acestei tari. Iar daca iubiti istoria, arta si arhitectura, Dublinul abunda la fiecare pas de acestea. Este unul din orasele de cinste ale Europei, o combinatie intre clasic si modern.

Daca va veti petrece vacanta in Irlanda trebuie sa gustati mancarea traditionala, mai ales micul dejun irlandez.  Veti intalni la fiecare pas puburi irlandeze care ofera muzica si spectacole live. O adevarata delectare pentru cei care apreciaza astfel de reprezentatii. Sa nu uitam, desigur, despre bautura care i-a facut atat de celebri: Guinness. Aici e mai buna ca oriunde, iar daca veti prinde perioada cand se sarbatoreste Sf. Patrick, berea va curge in nestire.

 Este atat de greu sa va plimbati pe strazile Dublinului si sa nu fiti tentati de multitudinea de restaurante ce ofera o gama larga de bucatarii: libaneza, irlandeza, Mexicana, franceza, thailandeza si multe altele.

O destinatie perfecta si pentru iubitorii de cumparaturi si moda. Pe strazile Grafton si Henry va veti simti ca intr-un culoar fara sfarsit de magazine cu imbracaminte gata sa va satisfaca toate dorintele. De altfel tot orasul abunda de magazine cu suveniruri pentru a va aminti de vacanta petrecuta aici.

Dublin este plin de istorie bogata si povesti uimitoare. Exista autocare cu ajutorul carora puteti face turul orasului si sa vedeti principalele obiective turistice. Astfel va veti putea bucura de o bere Guinness pe dealul unde se afla beraria Guinness de unde aveti o panora asupra intregului oras. Veti avea ocazia sa vedeti cum se face poate cea mai celebra bere din lume. Sau puteti explora Catedrala uimitoare a Bisericii lui Iisus., o biserica veche de secole. Colegiul Trinity detine, de asemenea, mai multe puncte de interes, inclusiv Cartea din Kells, un manuscris iluminat vechi.
Va recomandam sa va luati un ghid care sa va introduca in inima Irlandei si sa va ajute sa descoperiti istoria fascinanta a tutuoro strazilor, podurilor,  monumnetelor si cladirilor vechi.

dublin1

dublin2

dublin3

dublin4

dublin5

dublin6

dublin7

dublin8

Tags : vacanta malta