close
Destinatii ⇣EuropaItalia

Fantana di Trevi sau cum sa fiti vrajiti de Zeul Marii!

Fantana di Trevi este cu siguranta unul din principalele puncte de atractie ale Italiei si nu cred ca exista persoana care sa nu fi auzit de aceasta minunatie a Romei. Constructia in sine il intruchipeaza in centru pe Neptun, zeul marii, care se afla intr-un car de lupta cu forma unei scoici. Carul este tras de doi cai de mare, unul naravas si altul supus. Cei doi caluti de mare simbolizeaza caracterul schimbator al marii, cand linistita, cand tumultoasa.

fantana-di-trevi-roma (1)
fantana-di-trevi-roma (6)
fantana-di-trevi-roma (5)

La stanga lui Neptun puteti observa o statuie ce reprezinta abundenta, iar la dreapta una ce intruchipeaza sanatatea perfecta. Deasupra acestor sculpturi veti putea admira o serie de basoreliefuri cu figuri celebre lumii antice. Fantana di Trezi este un amalgam de contraste ce intruchipeaza chiar si trairile noastre din ziua de azi desi ea a fost construita undeva prin anul 1732.

fantan-di-trevi-roma

Este un obiectiv turistic ce poate fi vizitat non stop si gratuit pentru ca el se afla in Piata Trezi si as putea spune ca va ofera senzatia ca tot ce se afla in jurul ei este dominat de suprematia constructiei.

fantana-di-trevi-roma (2)

De oriunde din Roma puteti ajunge in Piata Trevi cu metroul pana la statia Manzoni si apoi trebuie sa luati autobuzul 175 care va lasa in imediata apropriere a acestui obiectiv turistic.

Toti cei care ajung in dreptul ei se opresc, isi pun o dorinta si arunca o moneda. Se povesteste ca fiecare vis impartasit cu aceasta se va implini. Si cum sunt multe legende locale in legatura cu aceasta voi impartasi cu voi una auzita chiar de la un localnic:

Se spune ca cine arunca un banut se va intoarce la Roma, doi banuti va vor aduce o noua aventura amoroasa. Iar cine va arunca 3 banuti se va casatori sau va divorta. Asa ca aveti grija cate monede veti arunca . 🙂

fantana-di-trevi-roma (4)
fantana-di-trevi-roma (3)

Si daca ati ajuns aici va recomand sa va asezati la o terasa sau sa intrati intr-un restaurant pentru a va mai bucura inca putin de atmosfera italieneasca. Nu veti avea probleme in a gasi un local pentru ca zona este impanzita cu locatii pentru toate bugetele.

Travelica si-a pus o dorinta posnasa! Voi ce va doriti din tot sufletul sa se implineasca?

Tags : fantana di trevi